Bilim ve Teknik Dergisi Satılıyor

Etkinlikler
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayınlanan, ”Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik” adlı dergiler, kapalı zarfla eksiltme ve artırma usulü ile ...
EMOJİLE

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayınlanan, ”Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik” adlı dergiler, kapalı zarfla eksiltme ve artırma usulü ile satılacak. Geçtiğimiz Mart ayında TÜBİTAK dünyanın tartışacağı bilim adamlarının inanamayacağı bir icraata imza attmıştı. Evrim teorisinin sahibi Darwin, Bilim ve Teknik‘e girememişti.

Bu gelişme sonrasında 42 yıldır abonelerine hizmet veren TÜBİTAK dergilerinin satışına kara verildi.

İş genel olarak, TÜBİTAK tarafından yayınlanan popüler bilim dergilerinin yüklenici tarafından satın alınarak, Türkiye genelinde son satış noktalarına ulaştırılması, iadelerin toplanarak TÜBİTAK’a teslimi ve pazar geliştirme işlerini kapsayacak.

İstekliye aylık 45 bin adet Bilim ve Teknik Dergisi, aylık 25 bin adet Meraklı Minik Dergisi, aylık 90 bin adet Bilim Çocuk Dergisi verilecek.

İhale, TÜBİTAK’ta (Atatürk Bulvarı No:221, Kat: 7 – Kavaklıdere /ANKARA) 15 Aralık 2009 tarihinde saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

Şartnamesi TÜBİTAK’tan temin edebilecek olan ihalede teklif mektupları, ihale günü ihale saatine kadar TÜBİTAK’a verilecek.

"BU DERGİ YAYINLANAMAZ"

O dönem yaşanan gelişmeler arasında TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Cebeci taslağı gördü ve "olmaz" dediği akıllara kazındı. Cebeci şöyle konuşmuşut: ‘Basit bir anlatımla Darwin insanın maymundan geldiğini söylüyor. Ama İslami çevrelerde bu görüş benimsenmiyor.’

Darwinli bu kapak da Türkiye’nin en saygın bilim ve araştırma kurumundan veto yedi. Oysa Darwin’i şiddetle eleştiren, Adnan Hoca’nın yazdığı yaratılış atlası bazı okullar ve Meclis’e girmeyi başarmıştı. Tüm dünyanın tanıdığı Darwin’e ise kapılar kapandı.

DERGİ KAPAĞI İŞİNDEN ETTİ

Darwin’li kapağı hazırlayan derginin genel yayın yönetmeni Çiğdem Atakuman görevden alındı. Yani TÜBİTAK, Darwin’i tartışmak bir yana, Darwin’i gündeme getirenlere bile tahammül edemedi. Aslında TÜBİTAK’ta uzun zamandır kadrolaşma tartışmaları vardı. Hükümet TÜBİTAK kanununu değiştirdiğinde siyasetin bilime müdahale edeceği uyarısı yapılmıştı. Ama bilim adamları bilime siyasilerden önce müdahale etti. Darvin’le ilgili tüm yazıları çıkardılar, yerine küresel iklim değişikliğini kapak yaptılar. Ama TÜBİTAK’ta asıl kapak olan bilimdeki iklim değişikliği oldu.