Aydınlar Said Nursi’yi Anlatıyor

Etkinlikler
Bediüzzaman Said Nursî’nin ebedi âleme irtihalinin üzerinden 50 yıl geçti. Bediüzzaman’ın büyük eseri daha onun sağlığında dünyanın dört bir yanına gönderilmiş, bu büyük eserle...
EMOJİLE

Bediüzzaman Said Nursî’nin ebedi âleme irtihalinin üzerinden 50 yıl geçti. Bediüzzaman’ın büyük eseri daha onun sağlığında dünyanın dört bir yanına gönderilmiş, bu büyük eserler insanlığın istifadesine sunulmuştu.

Onun vefatının ardından başlatmış olduğu Kur’an ve iman hizmeti her geçen katlanarak büyümeye devam etti. Bediüzzaman’ın vefatının 50. yılında Risale-i Nur Külliyatı bir çok dünya diline çevrildi, Bediüzzaman’la ilgili birçok uluslar arası sempozyum yapıldı, onun hakkında yüzlerce kitap yazıldı, üniversitelerde hakkında yüzlerce araştırma tezi yapıldı.

Görünen o ki Bediüzzaman Said Nursî ve eseri Risale-i Nur Külliyatı’nın iman, düşünce ve fikir hayatımızdaki yeri gün geçtikçe artacak. Vefatının 50. yıldönümünde gelinen nokta bunun çok açık ve bariz bir göstergesi. Bugün Bediüzzaman ve Risale-i Nur Külliyatı üzerine yapılan çalışmalar bir önceki yıla göre çok daha fazla artarak devam ediyor.

Moral Dünyası dergisi, mart ayı sayısında yazar, gazeteci, sanatçı ve ilim adamlarına vefatının 50. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi ve Risale-i Nur Külliyatı hakkındaki düşüncelerini sordu.

Dergide Prof. Dr. Hayreddin Karaman, Prof. Dr. Mehmet Altan, Abdurrahman Dilipak, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Erkan Mutlu, Prof. Dr. Servet Armağan, Ünal Tanık, Latif Erdoğan, Mehmet Niyazi, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Ertuğrul Erkişi ve Yavuz Bülent Bakiler’in görüşlerine yer veriliyor.

Dergide Bediüzzaman’la ilgili görüşlerini belirten aydınların dosyasının yanı sıra Metin Karabaşoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Taha Çağlaroğlu, Yılmaz Dinç tarafından hazırlanmış Bediüzzaman’la ilgili dosyalar ve Prof Dr. Neşet Toku ile “Risale-i Nur’da Felsefe Eleştirisi” isimli kitabı üzerine yapılmış bir röportaj yer alıyor.

Dergide kapak dosyası haricinde Talha Uğurluel’in Süleymaniye Camii, Mehmet Paksu’nun Şam gezisi, Dr. Recai Yahyaoğlu’nun Kur’an’da adı geçen meyveleri ve Tıbb-ı Nebevi uygulaması, Hatice Kübra Tongar’ın çocuklara sağlıklı besinler yedirmenin yollarını anlatan yazıları yer alıyor.