5. İstanbul Hatay Günleri

Etkinlikler
“Barış, hoşgörü ve kardeşlik” kenti Hatay’ı, İstanbul’da anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 5. İstanbul Hatay Günleri kapsamında Galatasaray Meyda...
EMOJİLE

“Barış, hoşgörü ve kardeşlik” kenti Hatay’ı, İstanbul’da anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 5. İstanbul Hatay Günleri kapsamında Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara künefe ikram edildi.

Hatay Valiliği ile Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER ) işbirliğiyle Galatasaray Meydanı’nda künefe şöleni gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile çok sayıda Hataylı, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sundu ve Hatay’ın Türkiye’ye katılışının 76. yılı dolayısıyla saygı duruşunda bulundu.

Hatay tarihine vurgu yapan antik kıyafetli mankenler, folklor ekibi ve orkestra eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüyen kalabalık, Galatasaray Meydanı’na geldi.

Künefe dağıtımı için Galatasaray Lisesi’nin önünde stantlar kuruldu. Hatay’dan gelen yöresel halk oyunları ekipleri şehre özgü oyunlar sergiledi. Etkinlikte, Vali Topaca, yapılışını tarif ettiği ve şerbetlediği tepsideki künefeyi keserek, Suriyeli bir çocuğa ikram etti.

Şarkıcı Gökhan Güney de vatandaşlara künefe servis ederek, en lezzetlisinin Hatay’da yendiğini dile getirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Vali Topaca, İstanbul Hatay Günleri’nin 5’incisini düzenlediklerini ve Hataylı hemşehrilerini İstanbul’da buluşturduklarını anlattı.

Hatay’ın hoşgörüsünü, sevgisini, merhametini, güzelliklerini ve barışçı anlayışını İstanbul’a getirdiklerini ifade eden Topaca, “Bu 5 günlük programımızda İstanbul’daki hemşehrilerimizle birlikte olacağız. Hatay denilince sadece künefe ya da hoşgörü akla gelmemeli aynı zamanda tarımsal potansiyelin ve ekonomik katkının yüksek oluşuyla ülkeye kattığı üretim değeri akla gelmeli” şekilde konuştu.

Topaca, Hatay’ın Türkiye’nin Ortadoğu ve Afrika’ya açılan kapısı olduğuna dikkati çekerek, “Bu özellikten ötürü Hatay, gerek ticarette gerek lojistikte gerekse kültürel alışveriş açısından stratejik bir öneme sahiptir. Tüm bunların yanı sıra son yıllarda yaşanan durumlardan dolayı insanlarımızın kafasında biraz endişe oluştu. Endişe edecek hiç bir durum yok Hatay güvenli ve huzurlu bir şehirdir. Hatay valisi olarak bunu açıkça ilan ediyor ve tüm kardeşlerimizi şehrimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da, Hatay’da 36 bin öğrenciye eğitim veren üniversitenin rektörü olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaya, son yıllarda basında yer alan ve Hatay’ı güvenliksiz gösteren haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve tüm öğrencilerin üniversitelerini rahatlıkla tercih edebileceklerini kaydetti.