‘1400. Yılında Kur’an Sergisi’

Etkinlikler
Kur’an-ı Kerim’in Şam nüshaları sergiye çıkıyorKur’an-ı Kerim’de "Bin aydan daha hayırlı gece." olarak ifade edilen ve Kur’un-ı Kerim’in indirilmeye başla...
EMOJİLE

Kur’an-ı Kerim’in Şam nüshaları sergiye çıkıyorKur’an-ı Kerim’de "Bin aydan daha hayırlı gece." olarak ifade edilen ve Kur’un-ı Kerim’in indirilmeye başladığı Kadir gecesinde İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, eşsiz bir sergiyi sanat dünyası ve İslâm âlemiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Müzeye ait 250’yi aşkın el yazması Kur’an-ı Kerim ve cüz, bu yıl 5 Eylül’e denk gelen Kadir gecesinde sergilenmeye başlanacak. Emevî, Abbasî, İlhanlı, Timurlu, Safevî ve Osmanlı dönemlerinde yazılmış mushafların yer alacağı "1400. yılında Kur’an Sergisi"nin önemli bir özelliği de Kur’an’ın ilk nüshalarından olduğu kabul edilen 250 bin yapraklık Şam evrakının nadir parçalarını da gün yüzüne çıkaracak olması. Kadir gecesinde sabaha kadar ziyaretçilerini kabul edecek sergi, 1 Aralık’a kadar açık kalacak.

Yıldız Holding’in desteği ile restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılan eserler, Antik AŞ’nin organizasyonu ve İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi‘nin uzman kadrosunun gayretleriyle sergilenecek. Müzede  gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Antik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam, serginin açılışına Louvre, Metropolitan, British Museum ve Berlin Müzesi İslam Eserleri Bölümleri‘nden birçok araştırmacı ve profesörün katılacağı bilgisini verdi.