“Genç” Yazarlardan Erbakan’a Vefa!

Edebiyat
Vadi Kitabevi’nin kapanmasıyla Ankara Kızılay’da yeni mekânından, Ankara’ya ve Anadolu’ya sessiz bir hareketlilik getiren İhtiyar Kitabevi’yle “İnsan Her Halü...
EMOJİLE

Vadi Kitabevi’nin kapanmasıyla Ankara Kızılay’da yeni mekânından, Ankara’ya ve Anadolu’ya sessiz bir hareketlilik getiren İhtiyar Kitabevi’yle “İnsan Her Halükarda Seçer” sloganıyla başlamıştı yolculuk. Sonrasında çıkardığı ani özel sayısı ve 1, 2, 3. sayısı derken 4. sayısıyla tam gaz hızlanarak çıktı karşımıza İhtiyar Dergisi. Mavi Marmara ile çıktığı yolculuğa Furkan Doğan ve Ahmet Davutoğlu ile devam etmiş ve son sayısında da bir son görev olarak Erbakan demiş İhtiyar.

Hayal kurabilen son Türk

İhtiyar Dergisi, geçen ay kaybettiğimiz Necmettin Erbakan’ın kapak resmiyle çıktı karşımıza, “Hayal kurabilen son Türk” nidasıyla…

Hayal kurabilen son Türk’tü gerçekten, çünkü ülkenin, halklarının birbirini sağ-sol diye kırdığı, ordusunun silahlarını halka çevirerek bin bir dolaplar çevirdiği zamanlarda O, gözünü içinde yaşadığı dar coğrafyadan İslam Coğrafyasına çevirmiş, Siyonizm demiş Emperyalizm demiş, İslam Medeniyeti demiş ve karanlıklar arasında çırpınan milletine yeni ufuklar açmıştı.

Bu ümmet için çırpınan insanları unutmayan, unutturmayan ve unutturmak istemeyen İhtiyar Dergisi de tüm yaşamını davasına adayan Necmettin Erbakan dosyasıyla yine dolu dolu bir sayıyla çıktı, ne iyi etti.

Aslında hepimiz Erbakancıydık

M. Yahya Coşkun, Erbakan Hoca’nın tüm yaşamını bir şiire benzeterek onu büyük bir şair olarak ifade etti ve “Aslında Biz Hepimiz Erbakancıydık”dedi.

Güven Adıgüzel, Çağrıl ve Tuğrul Beyler’den bu yana hayal kurmanın yasak olduğu bu topraklarda  hayal kurabilen son Türk olarak sonuna kadar anti-emperyalist, sonuna kadar milli, sonuna kadar romantik, sonuna kadar hayalperest ve en önemlisi “Hayal Kurabilen Son Türk” dedi, Erbakan için.

Bahadır İslam, daha önceki sayılarda başlamış olduğu “Bosna’da Ne Olmuştu?” yazı dizisine, Erbakan için, “Bosna sana minettardır” duasıyla devam etti.

Muhsin Başkan da İhtiyar’da

Sadece Erbakan yok elbette son sayıda. Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2. vefat yıldönümü de Ebubekir Kurban tarafından unutulmamıştı ve o da “Birliğe Adanmış Bir Ömür” dedi Yazıcıoğlu için.

Gökhan Özcan, Japonya’yı unutmayarak “Son Fotoğraf”ı resmetti vicdanlarda. Hakan Albayrak, küreselleşen dünyaya dikkat çekti. Eğlenme biçimlerinin, saç stillerinin, giysilerin ‘aynı’laştığı dünyaya nefretlerini bildirdi ve “İçimden Televizyonu Yakmak Geliyor” dedi.

Bülent Akyürek, efsanevi Tom ve Jerry’yi anlatırken mazlum Tom’un yanında yer aldı ve olayı İbrahim Hakkı Hazretleri’ne bağlamayı da ihmal etmedi: “İbrahim Hakkı Hazretlerine Göre Tom ve Jerry”

Mehmet Aytek, Hıristiyanlıktan kopup Materyalistleşen Batı’ya dikkat çekerek, kendi kavramlarımız olmayan “Başarı” ve “Başarılı İnsan” kavramları çerçevesinde maddeyi, rekabeti esas alan kapitalizm kültürünün toplumumuza entegre edilişini anlatıyor: “Çağdaş İnsanın Baş Putu: Başarı”

Ümmühan Atak Doğan, hızlanan ve değişen yaşamımızda bir nefes aldırdı bize ve her zamanki samimiyetiyle “umut ederek” ortalama bir çağrıyla seslendi bizlere: “Vasati Kırk Çöp”.

25201Yasin Kara, içimizi cızırdatan yazısıyla dönemediğim köşeye sığınırım, “Beni Boğmayan Denize Sarılırım”  diyerek merhaba diyor bizlere.

Hz. Ali’ye mektup yazıldı

Sabit Müktesebat, Nükteli Virgül’de her zamanki gibi, esprileri ve ince göndermeleriyle yüzümüzde tebessümler oluştururken; Fatih Mutlu, Şehzadeler Gibi köşesinde “Büyük Kıyam Başlarken” olup bitenleri anlatacak bizlere.

Hani şiir diyenler de unutulmadı elbette: Alper Gencer “Hz. Aliye’ye Mektup” yazdı, Hasan Hüsrev Hatemi “Hüseyni Bakış” yaptı. Hakan  Albayrak arka kapakta Milli Selamet Aşkları şiiriyle seslendi bizlere. Ayrıca Sadık Battal ve Ahmet Murat şiirleri de zenginlik kattı İhtiyar’a.

İhtiyar Dergisi’nin Libya’daki gelişmelere hiç değinmemiş olması bizi bu sayıda şaşırtan nokta oldu doğrusu. Bunu elbette Erbakan Hoca’nın vefatı gibi önemli bir gündem maddesinin gölgesinde kalmasına bağlıyoruz.

Ayrıca, İhtiyar Dergisi son sayısında genç okuyucuları heyecanlandıracak bir haber de veriyor. Bu sürpriz gelişmeyi de İhtiyar Dergisi Mart sayısında bulabileceksiniz.

İhtiyar Dergisi son sayısıyla sizleri bekliyor. Dergi temini ve aboneliği için her ildeki gönüllü temsilcilerle irtibata geçmeniz veya ihtiyardergisi@hotmail.com adresinden İbrahim Çolak abimize bir mail atmanız yeterli olacak. Ayrıca dergide 0507 705 73 99 numaralı telefondan da şansımızın denenebileceği yazıyor.

Hadi bakalım!

Emrullah Çakır/dunyabizim