Şehrengiz Dergisi 8. Sayı

Kitap
İşte Şehrengiz Dergisi’nin 8. sayısından kesitler… Dergimiz gençlere edebiyat ortamında var olma imkânı verecek ve geliştirecek demiştik! Beraber yol almak gayesiyle edebiyatçı gençl...
EMOJİLE

İşte Şehrengiz Dergisi’nin 8. sayısından kesitler…

Dergimiz gençlere edebiyat ortamında var olma imkânı verecek ve geliştirecek demiştik! Beraber yol almak gayesiyle edebiyatçı gençleri davet etmiştik her daim dergimiz bünyesine.

Samimiyet, Heyecan ve amatör ruh ile edebiyat yolunda gecikerek de olsa yürümeye devam ediyor,Ortadoğu’daki halk direnişlerinin devamlılığını da selamlıyoruz..

‘Yazı yazmak büyük bir eylem, bunu muharrir ifa edebildiği takdirde şükrünü eda etmesi lazım gelir. Bir yazının şükrü ne olabilir?’  cevabını da içinde barındıran bir soru soruyor editörümüz giriş yazısıyla. Nurettin Durman’ın kelimelere yükledikleri karşısında anlam kaygımız da kayboluyor…

Bu sayıda:

‘Yeni baştan idrak etmek!
Şair, şuur, şiir!
Bir fetret havası…
Belki de aramak.
Şair: O uslanmaz varlık!
Şair: O vadilerde başıboş dolaşan!
O şaşkın!
O kelime hırsızı!’

‘Dergi: Bulaşıcı, kronik bir hastalık hali… Devamlı bir hareketlilik sonucunda denizin kenarına inip bir nefes deniz almak gibi bir şey… Çilesi çok, uçuk kaçıkların vazgeçemedikleri bir sığınak…

Kelimelerin serazat yürüyüşe geçtiği yolun başlama noktası… Sözü yoluna koymuşların tarassut kulesi. ‘Hür tefekkürün kalesi…’’
 
Derginin yayın ekibine dahil olan Hatice Gökdere , Taare Zameen Par (Yeryüzü Yıldızları) filmine dair düşüncelerini dile getirdiği bir yazı ile ilk kez bizlere hitap ediyor.

‘Susamışsan eğer köşe başında bir yağmur bulutu seni bekliyor olacak’

Şahin Gürçay, ‘heybeden siyaset’; Emrah Tahiroğlu,‘kuş yarası geçmez’; Döndü Sağlık, ‘çevir tersine’; Bilal Şeraiti, ‘soğuk nostalji’ şiirleri ile, Abdullah şahin, ‘bozoğun kırmızı’, Görkem Evci, ‘Beklenen bir ışıktır çoğu zaman’ hikâyeleri ile, Osman Akyol, ‘közleme’ yazısı ile ilk defa dergimizde yer alıyorlar.
 
Nebiye Arı, içindeki sesler senfoniye durunca ‘sınav senfonisi’ adlı şiirini yazarken; Mustafa Kadir Çelik ise ‘Devrimsel Paranoya’ şiiri ile hepimizi biraz modernist, biraz emperyalist kıldı;

Muhammet Çelik, açık bir putperestlik olarak nitelediği Demokrasiyi, İslamla bağdaştıranlara kızarak, tüm ideolojiler çöpe, İslam tek başına yeter bize dedi;
Ahmet Eren, ‘öldüler’ şiiri ile halkı ölü ilan etti; Sema Erdoğan, ‘Şair Tedirginliği’nde şairleri bile yaşamaya mahkûm ettiklerini dile getirdi; Ve ilk sayıdan beri dergimizi yazılarıyla yalnız bırakmayan Bilal Can, ‘gözün kördüğümüne inanç’ yazısı ile ev sahipliği konumunda dergide yer aldılar.
 
Üstad Nuri Pakdil, derginin ortasında çıkıp :
‘Egemen verili koşullara kin duymadan geçilen,
Tüketilen gecenin, tek bir gecenin vebali
İnsanın boynunu morartır.’ Diyerek bitiriyor bizleri.
 
Büyük bir özveri ile okumalar’ ımız devam ediyor. İlk önce Üstad Nuri Pakdil ile fikir kavgası yapıp, sonra Rasim Özdenören ile düşünce dünyamızı zenginleştirdik.
Şimdi ise Sezai Karakoç okumalarıyla birlikte umut ve diriliş’i yeşertip gök medeniyyetini yeniden kuruyoruz…

İstanbul’dan katılanlar ile ayda bir buluşarak veya şehir dışından mail grubu aracılığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü okumadan yazanlar yazabildikleriyle yetinir ancak…

Şehrengiz, gençlerin ve genç kalanların edebiyat dergisi olarak yoluna devam ediyor ve edecek..

 
Şehrengiz, gençlerin ve genç kalanların edebiyat dergisi olarak yoluna devam ediyor ve edecek..

Genel iletişim:

sehrengiz@hotmail.com
Abonelik için: sehrengizabone@gmail.com (05547733564)
Temsilcilik için: sehrengiztemsil@gmail.com (05443971238)
Posta Çeki Hesap No: 5997263
Şehrenrengiz’e Facebook‘tan da ulaşabilirsiniz.
İstanbulda: Ağaç ve İnkilap Kitabevi – Bilim Sanat Vakfı
Ankara:İhtiyar kitapevi,  Mekan ve Kurtuba kitap-kafe
Konya: Endülüs Kitap-kafe
Manisa: Tuba Kitabevi ve Öztürkler  Kitapevi
İzmir: Birleşik Kitabevi
Diyarbekir: Ensar Kitabevi
Gebze: Gezgin Kitabevi