İtibar’ın mart Sayısı Çıktı

Kitap
Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin, Yayın Editörlüğünü Ali Görkem Userin’in yaptığı, aylık olarak çıkan İtibar’ın Mart sayısını, usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisi açıyor. Derginin şii...
EMOJİLE

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin, Yayın Editörlüğünü Ali Görkem Userin’in yaptığı, aylık olarak çıkan İtibar’ın Mart sayısını, usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisi açıyor. Derginin şiir sayfaları ise Cevdet Karal’ın “Dönen At”, Ahmet Murat’ın “Uyku Soruları”, Cafer Keklikçi’nin “Hayat Gidiyor” ve Mustafa Akar’ın “Senin Olan Bir Şeyler” isimli şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Erdal Çakır, Fatma Şengül Süzer, Nurettin Durman, Adem Turan, Ali Sali, Durmuş Ongun, Sadık Koç, İbrahim Gökburun, Seyyid Ensar, Ali Oturaklı, Kenan Yusuf Taşkın, Gökhan Ergür ve Cevat Akkanat. Bu sayının arka kapağındaki şiir ise Cengizhan Konuş’a ait.     

Derginin Mart sayısının öykü sayfalarında Necip Tosun’un “Şehrin Sesleri”, Cemal Şakar’ın “Tohum”, Yıldız Ramazanoğlu’nun “Annemin Arkadaşları”, Yunus Emre Özsaray’ın “Mecnun’un Yok Oluşu”, Betül Nurata’nın “Bu Karanlıkta Fatih’te Ne İşim Var?”, Hüseyin Sefa Ak’ın “Ben Dolmuş” ve Esra Erman’ın “Asla Geri Dönme” öyküleri bulunuyor. 

Prof. Dr. Ali Şükrü Çoluk ve Prof. Dr. Bedri Gencer Söyleşileri

İtibar’ın Mart sayısında, iki önemli söyleşi birden yer alıyor. Samed Karataş, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoluk ile konuştu. Çoluk: “Milli Mücadele’nin değerini iyi bilmemiz gerekiyor.” diyor. Tuba Kaplan ise Prof. Dr. Bedri Gencer ile derinlikli bir söyleşi gerçekleştirmiş. Gencer, sünnet ile kültür arasında müslümanları tarif ediyor. Son sayılarda yazıları beğenilerek takip edilen Mustafa Çiftci, Dede Gölgesi-2 ile yazılarına devam ediyor. Hemen arkasından Kemal Sayar’ın “Hınç, Öfke ve Affediş” başlıklı yazısı geliyor. Ercan Yıldırım ise istikrarlı yazılarına devam ediyor: “Neopaganizmin Son Ürünü: Allah Lafızlı Bina”. Derginin sürpriz isimlerinden birisi de Sadık Yemni. Üçüncü Kapı isimli çalışmasıyla dergide ilk defa yer alıyor.  Ali Emre “Sezai Karakoç Şiirinde Ortadoğu”, Hüsrev Hatemi “Şiir Geçmişimize Kısa Bir Bakış”,  Ahmet Kekeç  “Meşakkatli Türkiye Haritası” başlıklı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarında yer alıyorlar. Mehmet Dinç, Cihan Aktaş, Güven Adıgüzel, Özkan Gözel, Mustafa Ruhi Şirin, Hasibe Çerko, Raşit Ulaş, Kâzım Berkay Özkardaş, Ayşegül Uyar, Ebubekir Kurban, Yahya İncetahtacı ve Nadir Aşçı yazılarıyla İtibar’ın Mart sayısına katılan diğer isimler.