Haksöz Dergisi’nin Ocak 2016 Sayısı Çıktı

Kitap
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ocak 2016 tarihli 298. Sayısında “Özgürlük: Niçin ve Nasıl?” manşetiyle çıktı. Özgürlüğün kavramsal ve felsefi olarak ney...
EMOJİLE

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ocak 2016 tarihli 298. Sayısında “Özgürlük: Niçin ve Nasıl?” manşetiyle çıktı.

Özgürlüğün kavramsal ve felsefi olarak neye tekabül ettiği, erdemleri, sınırları ve pratik olarak karşılığı bağlamında Mustafa Yılmaz’ın ve Bünyamin Sevim’in yazılarının yanı sıra Murat Kayacan da Batı’da dinî özgürlüğü değerlendiren yazısı dosyada yer alıyor. Dosya kapsamında edebiyatçı-yazar Cemal Şakar ile de özgürlük üzerine yapılan röportajı okumak mümkün.

Gündem’de PKK’nın hendek-barikat siyasetinin bölgeyi nasıl kaosa sürüklediği ortaya koyulurken milliyetçilik açmazının derinleştiğine dikkat çekiliyor.

Hamza Türkmen, Türk ve Kürt sorununa yönelik olarak bilinçli Müslümanların tavrını tahlil ederken meseleye bugün itibariyle nasıl yaklaşmak gerektiğini ortaya koyuyor. Rıdvan Kaya ise Artuklu Üniversitesinde yapılan “Kürt Sorunu ve İslam(cılar) Panel ve Çalıştayı”nda sunulan tebliğleri değerlendirdiği yazısında milliyetçi sözlemlerle hesaplaşmak gerektiğine dikkat çekiyor.

Haşim Ay, BMGK’nın 2254 Nolu kararı üzerinden Suriye’nin geleceğini tartıştığı yazısında karar ile ilgili beliren soru işaretlerini gündeme getiriyor. Basil Kudat’tan yapılan çeviride ise yine Suriye’nin geleceğine ilişkin Viyana Deklarasyonu ile Cenevre Deklarasyonu karşılaştırılıyor. Dergide İslam Ordusu komutanı Zahran Alluş’un şehadeti hakkında da habere yer veriliyor.

M. Garip Tanyıldızı, son zamanlarda üniversitelerde yaşanan sol zorbalığın arka planını ve Müslüman öğrencilerin tavrını değerlendiriyor.

Nurcan Büyük, kapitalist işleyiş ve tüketim kültürünü kaleme aldığı yazısında tüketim toplumunun oluşumunun yanı sıra ihtiyacı neyin belirlediğini ayetlere de müracaat ederek irdeliyor.

Nihat Bulut, seçilmiş ekonomik göstergeler üzerinden seçilmiş ülkelere dair görsel bir karşılaştırma ile ekonomiye dair analizlerini sürdürüyor.

İbn-i Arabi okumaları dizisindeki son yazısını kaleme alan Mustafa Akman, bu makalesinde Osmanlı düşüncesinde İbn-i Arabi izlerini arıyor.

Fevzi Zülaloğlu, Kur’an’da “Yaklaşma” diye ifade edilen yedi konuyu ayetler ekseninde inceliyor.

İlyas Sayım, Gülnur Aşcı, Bünyamin Doğruer ve Mustafa Yılmaz’ın şiirlerinin yayınladığı dergiye Mukadder Değirmenci de bir deneme ile katkıda bulunuyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28