Dünya ve İslam Gazetesi’nin 5. sayısı çıktı

Kitap
Manşetinde Yunus Emre Tozal’ın, gündemdeki özür meselesi ile ilgili “İsrail’in özür dileyişi ne kadar gerçek, ne kadar simülasyon?” başlıklı yazısı yer alıyor. “İsrail, M...
EMOJİLE

Manşetinde Yunus Emre Tozal’ın, gündemdeki özür meselesi ile ilgili “İsrail’in özür dileyişi ne kadar gerçek, ne kadar simülasyon?” başlıklı yazısı yer alıyor. “İsrail, Mavi Marmara özrünün hemen ardından Gazze ablukasını kaldırdığını açıklamasına rağmen yine Gazze’ye saldırı düzenledi. İsrail’in hem ateşkes hem de Gazze ambargosunu kaldırdığını duyurmasının ardından yaptığı bu hamle, bölgenin yeniden şiddet sarmalına gireceği endişesini doğurdu.” tespitinde bulunan Tozal, İsrail’in özür dilemesini, diğer olaylarla birlikte, bütüncül bir perspektifle ele almış.

Dünya ve İslam’da Ayhan Yıldırım, ‘Arap Baharı İsrail’e de Sıçradı’ ve Ali Öner ‘İsrail’de İktidar Partilerinin Temel Yapıları ve Dilenen Özrün Gerçekliği’ başlıklı yazılarıyla farklı perspektifler sunuyorlar.

Dünya ve İslam, çeviri yazılarıyla da politik-siyasal bakışı(mızı) derinleştirmeye gayret ediyor. Julıan Lındley-French ‘Rusya Ne İstiyor? Gizemi Çözmeye Yönelik Bir Girişim’, Tony Cartaluccı ‘Emperyalizm Kanlı Canlı ve İyi Durumda: Britanya İmparatorluğu’nun İki Tarafı Keskin Kılıcı: Küresel Ordu ve STK’lar’ ve Rodrıgue Trembleylay ‘Çağımızın Beş Büyük Krizi: Finansal, Enerji, Siyasi, Ahlaki ve Demografik Krizler’ başlıklı yazılar derin ve tafsilatlı bir şekilde kaleme alınmış göz dolduran yazılar dikkatimizi çekiyor.

Suriye ile ilgili yazılarda da Osman Atalay’ın Suriye Direnişi’ne dair, üç yılın muhasebesini kısa, öz bir şekilde yaptığı ‘Suriye Direnişi 3. Yılına girerken…’ yazısı dikkat çekiyor.

Rabia Kader’le, Doğu Türkistanlı müslümanların yaşadıkları üzerine önemli mülakatta da bu alanla ilgili ilk elden malumatları öğreniyoruz.

Bülent Şahin Erdeğer’in ‘”Arap Baharı” Neden Diğer Ülkelere Uğramadı?’, Fatih Kahya’nın ‘Osmanlı’nın Son Döneminde Sigortacılık’, Abdulgani Bozkurt’un ‘Ortadoğu Ülkelerinin Gelişiminde Engel Olarak Kurumsallaşma ve Liyakat Eksikliği’ ve Kamil Ergenç’in ‘İslami Hareket’in Entelektüel Kökenleri’ ve Murat Erat’ın ‘Sömürgeci Batı’ya Rağmen Türkiyeli Yatırımcıların Gözü Afrika’da’ başlıklı yazılar da, konularıyla ilgili önemli tespitler, gözlemler ve bulgular içeren yazılar olarak karşımızda.

Dünya ve İslam Gazetesi’nin farklı konuları derinlemesine işleyen Derin Yorum, Siyah Sanat ve Kitap Fikir ekleri de önemli analiz-yazılar içeriyor.

Timetürk