DERGAH DERGİSİ’nin mayıs sayısı çıktı.

Kitap
Derginin Mayıs sayısında Mehmet Âkif’in bugüne kadar bilinmeyen ‘Zeytin Ağacı’ isimli eseri tanıtılıyor. Ali Birinci ve Yusuf Turan Günaydın’ın ortak bir yazıyla tanıttıkları eser,...
EMOJİLE

Derginin Mayıs sayısında Mehmet Âkif’in bugüne kadar bilinmeyen ‘Zeytin Ağacı’ isimli eseri tanıtılıyor. Ali Birinci ve Yusuf Turan Günaydın’ın ortak bir yazıyla tanıttıkları eser, Âkif’in Halkalı Ziraat Mektebi muallimliği sırasında tercüme ettiği bir ziraat kitabı. ‘Zeytin Ağacı’ dönemin ziraat lügatçesine ayna tutması açısından da ayrı bir kıymet arz ediyor. Şapoğraf usulüyle az sayıda basılan ‘Zeytin Ağacı’ kitabının gün yüzüne çıkarılmış olması hem Âkif külliyatına hem de kültürümüze önemli bir katkı. 
 
   Dergâh Dergisi’nin Mayıs sayısına şiirleriyle katkıda bulunan isimler ise: Atakan YavuzMehmet ŞahinkoçAbdul Samet AtılganFatma Şengil SüzerAli AyçilZümrüt KarabudakOğuzhan Bükcüoğlu ve Dinçer Ateş
Derkenar sütununda Funda Özsoy Erdoğan ve M. Sadi Karademir’in birer yazısı bulunuyor. 

Mayıs sayısının hikâyecileri Sinem Torun ve M. Yücel Öztürk.

Derginin bu sayısında Alâattin Karaca’nın Emrah Serbes’in “Müptezeller”i üzerine kaleme aldığı bir değerlendirme yazısı var.

Necip Tosun, Bünyamin Demirci’nin hikâyelerini değerlendiriyor. 

Reyhan Senân’nın denemesi ebru sanatının manevi kapılarında dolaşıyor. 

Mustafa Özel ‘Sinekli Bakkal’dan sonra ‘Yeni Turan’a uğruyor. Özel’in yine dikkat çekici tespit ve analizleri var. 

Mehmet Âkif Çetin, makalesinde Tanpınar’ın ‘Şark’a bakışını irdeliyor. 

Osman Özbahçe, modern şiirde ‘süreç ve kuram’ üzerine tadımlık bir metin paylaşıyor. 
Mayıs sayısının ‘Orta Sayfa’ konuğu Abdulhamit Kırmızı. Osmanlı bürokrasisi ve Osmanlı’da biyografi yazıcılığıyla ilgili önemli çalışmalara imza atan Kırmızı ile Halil Solak Dergâh için konuşmuş.

Pınar Hacısalihoğlu, denemesinde uzaktan sevilmiş İstanbul’u anlatıyor. 

Derginin Mayıs sayısında Bengisu Filiz’in Rozina Ali’den çevirmiş olduğu bir yazı  bulunuyor. Amerikalı okura İslâmsız bir Mevlana mı sunuluyor? Soru mühim!

Rabia Yavuz yazısında Don Kişot’u zamana karşı dayanıklı kılan sebeplere eğiliyor.

Meryem GenelNurettin Topçu’da bilgi, ahlâk ve hakikat ilişkisi üzerine bir metinle dergiye katkıda bulunuyor. 

Ömer ÖzcanEşref Edip Fergan’ın ‘Çocuklarımıza Din Okuma Kitabı’ hakkında tek parti döneminde yapılan yazışmaları paylaşıyor.  

Arka kapakta Mustafa Kutlu’nun ‘Yara’ adlı kısa hikâyesi var.