PTT 1000’e yakın eleman alacak!

Sektörler
PTT, 2013 yılında 6475 sayılı Kanunla yeniden teşkilatlandırılmıştır. Bu yeni teşkilatlandırılma sırasında PTT Anonim Şirket olmuştur. Ayrıca PTT personelinin de “657 sayılı Kanun ve diğer kanun...
EMOJİLE

PTT, 2013 yılında 6475 sayılı Kanunla yeniden teşkilatlandırılmıştır. Bu yeni teşkilatlandırılma sırasında PTT Anonim Şirket olmuştur. Ayrıca PTT personelinin de “657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın” idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edileceği hükme bağlanmıştır.

Memurlar.net’te yer alan habere göre PTT personelinin işe alınma şartları ile özlük hakları için Bakanlar Kurulu Kararıoyla yönetmelik çıkarılmıştır.

PTT ilanı için tıklayınız.

SORULAR VE CEVAPLAR

Atamamız olursa haziran ayında KPSS puanımızla tekrar tercih yapabilir miyiz?

Evet, PTT’nin ilanına başvurup yerleşemeye hak kazananlar Haziran ayındaki merkezi memur yerleştirmesine veya diğer memur veya sözleşmeli personel alım ilanlarına başvurabilirler. PTT, idari hizmet sözleşmesi yaptığı için, daha sonra bir memur kadrosuna atanmaya hak kazanıldığında, muvafakat alınmaksızın yeni göreve geçilebilir.

PTT’ye yerleşenlerle önce 4 aylık sözleşme mi yapılıyor?

Evet yukarıda yer verilen yönetmeliğin 15. maddesi hükmü gereğince, açıktan ilk defa atanan personelin, atandığı pozisyonun gerektirdiği görev ve sorumlulukları gereğince yerine getirip getiremediğine karar vermek dört ay boyunca deneme süresine tabi tutulmaktadır. ;Deneme süresinde başarılı görülen personel ile takvim yılı ile sınırlı olmak üzere yıllık sözleşme yapılır.

PTT ne kadar maaş verecek?

Bir üyemizin bu türden bir soruya verdiği yanıt şu şekildedir: İlk 4 ay alınacak maaş 1600 civarı. (Bunda yemek, yol, falan dahil) 4 ay sonrasında her altı ayda 1 maaş ikramiye verirler. Yani 1 maaşı 6 ya bölerler, aylık maaşın üstüne eklerler. Yani ilk 4 ay 1600 civarı sonrasında 1900 falan oluyor.

Gişe memur görevinde çalışacaklar için en büyük sorun nedir?

Bir gişe memuru için en önemli sorun, kasa açıklarıdır. Verilen açıklar, personelden kesilmektedir. Ayrıca bizzat sürekli olarak vatandaşla muhatap olunduğundan günlük 8 saat çalışılsa dahi bu çalışma 11 veya 12 saatlik bir çalışma kadar yorucu olabilmektedir.

Kadro gelebilir mi?

Devlet son olarak, 2013 yılında tüm kamuda çalışan sözleşmelileri kadroya aldı. Bu çok uzun bir süredir gündemde olan bir talepti. PTT personeline de memur kadrolarına atanma hakkı verilip verilmeyeceğini şimdiden bilebilmek çok güçtür. Böyle bir şeyin olabilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

Tayin durumu nasıl?

Yukarıda yer verdiğimiz yönetmelikte, idari hizmet sözleşmesi çalıştırılan personelin bir çok hakkı tek tek düzenlenmiştir. Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:

“Madde 58 – (1) Eş durumuna dayanarak personelin yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; aile nüfus kayıt örneği ile birlikte, eşinin bir kamu kurum veya kuruluşunda çalıştığını ve naklinin yapılmasına imkan bulunmadığını belgelemesi gerekir.”