2016 KYK personel alımı mülakata girecek aday listesi açıklandı

İş Dünyası
2016 KYK personel alımı başvuru sonuçları belli oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, sözlü sınavla 842’si bayan, 56...
EMOJİLE

2016 KYK personel alımı başvuru sonuçları belli oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, sözlü sınavla 842’si bayan, 561’si erkek olmak üzere toplam 1403 sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alacak. Peki KYK personel alımı sonuçları nereden öğrenilir? Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, KYK personel alımı sonuçları 8 Nisan 2016’da açıklanacak. Adaylar sonuçları kyk.gov.tr adresinden ve gsb.gov.tr adreslerinden öğrenebilecek. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar , sınav yerleri ve sınav tarihlerini yine bu adreslerden görebilecekler. İşte tüm detaylar.

KYK personel alımı 2016 sonuçları için tıkla

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 1403 Sözleşmeli Personel Alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatı yurt müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere, sözlü sınavla 842’si bayan, 561’si erkek olmak üzere toplam 1403 sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alacak.
Sınav için başvurular, en az lisans düzeyinde 2014 KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınarak gerçekleştirilecek.
Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlar arasından KPSSP3 puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ihtiyaç bulunan her bir il için istihdamı düşünülen bayan ve erkek sayısının ayrı ayrı dört katı aday, sözlü sınava alınacak.
Sınava başvurular için üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyor.

Başvurular, 22 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi http://basvuru.gsb.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılacak.
Adaylar sadece bir il tercihinde bulunabilecek ve sıralamaya girmesi durumunda başvuruda bulunduğu il için sınava alınacak.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi, sınav yerleri ve sınav tarihleri, 08 Nisan’da www.gsb.gov.tr ve www.kyk.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar, on altı il merkezinde 2 Mayıs’ta yapılmaya başlanacak.

Personel alımına ilişkin ayrıntılı bilgiye, kurumun http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

KYK sözlü sınav aşamasında adaylar, Genel Kültür, Muhakeme gücü, ifade yeteneği ve temsilkabiliyetiyle birlikte iletişim becerilerinden sınava girecek. Sınav komisyonunda bulunan üyelerin her biri tarafından ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutulacaklar. KYK personel alımı için yapılacak sözlü sınavdan Adayların 100 Puan üzerinden 70 puan alması gerekiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli için yapılacak sınavda 70 puanın altında kalan adaylar başarısız sayılacak

2016 KYK personel alımı başvuru sonuçları açıklanıyor. Adaylar sonuçların belli olup olmadığını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, sözlü sınavla 842’si bayan, 561’si erkek olmak üzere toplam 1403 sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alacak. KYK personel alımı sonuçlarını kyk.gov.tr adresinden ve gsb.gov.tr adresinden öğrenebilirler.-Yenişafak