Kur’an’ı hayatımızın ihtiyacı haline getirmeliyiz

İslam
Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından ‘Kutlu Doğum’ vesilesiyle Ankara’da üç gün sürecek Ankara Kültür Günleri etkinliğinin konuğu gazeteci yazar Ali Üna...
EMOJİLE

Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından ‘Kutlu Doğum’ vesilesiyle Ankara’da üç gün sürecek Ankara Kültür Günleri etkinliğinin konuğu gazeteci yazar Ali Ünal oldu. Ünal, ‘Kur’an-ı Kerim’ konulu bir konferans verdi.

"Kur’an-ı Kerim gerçekten Müslümanlar tarafından okunsaydı başka kitaplara ihtiyaç kalmazdı" diyen Ünal, Kur’an-ı Kerim’in hala garip olduğunu söyledi. Salonu dolduran dinleyicilere Kur’an’ın dünya hayatındaki önemine ilişkin değerlendirmelerini aktaran Ali Ünal, "Kur’an varken başka bir şeye ihtiyaç yoktur. Başka bütün kitaplar, Sünnet-i Seniyye dahil, bizi Kur’an’a taşıyan kitaplardır. Biz Kur’an’ın gurbet yıllarını yaşıyoruz, Kur’an bir vadide garip, biz bir vadide garipleriz. Kur’an’ın garipliği derece derece devam ediyor." diye konuştu. Dünyada hadiseleri anlamlandırmak için en geçerli kaynağın Kur’an olduğunu ifade eden Ünal, hadiseler meydana geldiğinde Kur’an’a müracaat edilmediğini kaydetti. Tarihi anlama noktasında da Kur’an’a başvurulmadığını söyleyen Ünal, sözlerine şöyle devam etti: "Hala tarih okutuyoruz. Tarih Hz. İbrahim, Hz. Nuh üzerinden anlatılmıyorsa, Tufan Hadisesi bir efsane olarak anlatılıyorsa, Mısır tarihi Hz. Musa’sız Hz. Yusuf’suz anlatılıyorsa, Ortadoğu tarihi Hz. Yunus, Hz. İlyas, Hz. Zülküf, Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. İshak ve Hz. Yakup’suz anlatılıyorsa bizler bu konuda ciddi mesafe aldığımız söylenemez."

"KUR’AN BİR İHTİYAÇ HALİNE GETİRİLMELİ"

Öte yandan Kur’an’ı anlama adına Kur’an’la meşguliyet adına hiçbir mazeretin geçerli olamayacağını vurgulayan Ünal, "Bu bakımdan bir program yapmak için değil bir ihtiyaç olarak en azından o şekilde olsun ilgilenelim. Kur’an’ı bir ihtiyaç haline getirmeliyiz. Acıktığımızda yemediğimiz zaman o bizi ne kadar meşgul ediyorsa, Kur’an’la muhatap olarak onunla meşgul olmadığımız zaman biz aynı açlıkla en sevdiğimiz yemeğe oturduğumuz kadar Kur’an da bizim için ihtiyaç olmalı. Bir yiyeceğe olsun duyduğumuz sevgi ve ihtiyacı Kur’an’a karşı duyabilmeliyiz." ifadelerini kullandı. Ünal, evlerde Kur’an okunması için de "Eğer herhangi bir kitap, bu kitap hadis kitapları dahi olsa, farzı muhal diyorum, bir kitap Kur’an’a engel oluyorsa o kitapı yırtıp atalım elimize almamak üzere" tavsiyesinde bulundu.

Risalehaber