2012 Hac Önkayıtları Başladı

İslam
2012 yılı Hac ön kayıtları belli oldu. Alınan bilgiye göre 2012 yılında hacca gidecek olanların Hac ön kayıt işlemlerinin 27 Mart 2012 günü il, ilçe müfütülükleri ve hac.diyanet.gov.tr adresinden yapı...
EMOJİLE

2012 yılı Hac ön kayıtları belli oldu. Alınan bilgiye göre 2012 yılında hacca gidecek olanların Hac ön kayıt işlemlerinin 27 Mart 2012 günü il, ilçe müfütülükleri ve hac.diyanet.gov.tr adresinden yapılabileceği öğrenildi

2011 yılı hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri 27 Mart’da başlayacak. Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır Yetkileler, özellikledaha önce Hacca giden vatandaşların müracaat etmemesi konusunda uyarıyor. Yeni kayıt yaptıracak olanalardan 15 TL alınacak, kayıt yenileyenler ise para yatırmadan internet adresi hac.diyanet.gov.tr den işlemlerini yaptıracaklar.

1. 2012 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar; 27 Mart – 12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 2011 yılında kur’aya katılanlar için "Kayıt Yenileme", ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma" şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır.

2. Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının;

a) 2011 yılında kur’aya katılıp kur’a sonrasında hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. Ancak 2011 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kur’aya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptıracaklardır.

b) İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kur’aya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac. Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştırdiyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları ekte yer alan Form Dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.

3. Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15.-TL.’yi Başkanlıkça belirlenen ve aşağıda isimleri yer alan bankalardan birine yatıracaklardır.

a)  T.C. Ziraat Bankası,
b)  Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.,
c)  Türkiye Halk Bankası,
ç)  Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş.,
d)  Asya Katılım Bankası A.Ş.,
e)   Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.,
f)   Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.,

Kayıt yenileyenlerden ise her hangi bir ücret alınmayacaktır. Müracaattan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu paraları iade edilmeyecektir.

4. Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir sureti müracaat dilekçesine eklenecektir.

5. Müftülüklere bizzat müracaat ederek yapılan kayıtlarda müracaat dilekçeleri, müftülüklerce açılacak "2012 Yılı Hac Kayıt Defteri"ne kaydedildikten sonra bir fotokopisi ilgiliye verilecektir.

6. Hac planlamalarına ve kesin kayıtlara esas olmak üzere, hacı adayları internet ortamında veya doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapacakları müracaatlarında konaklama türleri ile bunlara dair yaklaşık hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, hac konaklama türlerinden birisini mutlaka tercih edeceklerdir.

7. Tercihlerin bağlayıcı olacağı, daha sonra hac tercihlerinde her hangi bir değişikliğe izin verilmeyeceği ve kur’alar da yapılan tercihe göre çekileceğinden, hacı adayları internet ortamında veya ek form dilekçede belirtilen hac konaklama türleri hakkında doğru bir şekilde bilgilendirilecek ve tercihlerini bizzat kendileri dikkatli bir şekilde yapacaklardır.

8. Müracaatlar esnasında hacı adaylarının tercihlerini etkileyecek her hangi bir telkin, zorlama ve yönlendirme yapılmayacak, hacı adaylarını beklentiye sevk edecek, her bir hac konaklama türü için öngörülen hizmetler dışında, yerine getirilemeyecek abartılı vaatlerde bulunulmayacaktır.

9. Kayıtlar, T.C. kimlik numarası ile yapılacak.