1001 Hatim Geleneği İstanbul’a Taşınıyor

İbadethaneler
İlçedeki 19 camide aynı anda cüzler dağıtılıp hatimler yapılıyor. Günlük yapılan hatim sayısı Beyoğlu Müftülüğü’nün internet sitesinden cemaate duyuruluyor ve 1001 hatime ulaşılmaya çalışılıyor....
EMOJİLE

İlçedeki 19 camide aynı anda cüzler dağıtılıp hatimler yapılıyor. Günlük yapılan hatim sayısı Beyoğlu Müftülüğü’nün internet sitesinden cemaate duyuruluyor ve 1001 hatime ulaşılmaya çalışılıyor. Şimdiye kadar 302 hatim yapıldı. Müftülük "Kutlu Peygambere binbir hatim okumaya davetlisiniz" afişleriyle halkı Kur’an-ı Kerim okumaya çağırıyor. Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak, bunu bir gelenek haline getirmek istediklerini belirtiyor.

Ayrıca Kutlu Doğum için kurulacak özel çadırda ise gençlere, çocuklara ve engellilere özel programlar yapılacak. 14-20 Nisan arasında Sütlüce’de Koç Müzesi’nin yanına kurulacak Kutlu Doğum Çadırı’nda ise yaşlılara, bayanlara, gençlere, çocuklara ve engellilere ayrı ayrı özel programlar yapılacak.

Beyoğlu Belediyesi’nin tahsis ettiği Semt Konaklarında Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakının anlatılacağı konferanslar verilecek. 14 Nisan’da saat 17.00’de Diyanet İşleri Başkanı’nın organizasyonuyla Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde Hilye-i Şerif sergisi açılacak.

Galatasaray meydanında güller dağıtılacak. Kutlu Doğum Çadırı’nda çocuklara Tiyatro Çınar ekibi Nasreddin Hoca ve Hacivat-Karagöz piyesleri yapacak. Grup Nefha ve Grup 571 konserler verecek. Efendimiz’in hayatını anlatan Siyer konularından yarışmalar düzenlenecek. Engellilere ‘özel kutlu doğum aşı’ eşliğinde ziyafetler verilecek. Etkinliklere katılan herkese Peygamber Efendimiz’in ve Osmanlı’nın şeceresinin olduğu posterler dağıtılacak. 20 Nisan’da ise 1001 hatime katkıda bulunanlar çadırda toplanacak ve son 11 hatim toplu olarak birlikte okunacak. Okunan hatimlerin 21 Nisan’da Büyük Piyale Paşa Camii’nde ünlü hafızların Kur’an ziyafeti eşliğinde duası yapılacak.

Beyoğlu Müftülüğü, İstanbulluları Kutlu Doğum Günleri’ni birlik ve beraberlik içinde yaşamaya davet ediyor. Toplumun her kesimine ulaşarak, Kutlu Doğum’da Peygamber Efendimiz’i insanların gündemine sokmak istediklerini söyleyen Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak, şu bilgileri verdi: "Faaliyetlerimize belediye de çok destek veriyor. Bu ayda insanları Kutlu Doğum Günleri’nde Peygamber Efendimiz’i anmaya ve Sünnet-i Seniyyesi’ne tutunmaya çağırıyoruz."

Zaman