Aile Hekimliğinden Sonra ‘Aile İmamlığı’

Dinler
Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı, ”Aile İmamlığı” projesinin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki ins...
EMOJİLE

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı, ”Aile İmamlığı” projesinin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarını gidermeye çalışan, onlarla ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak açısından önemli olduğunu belirtti. 

Gürlen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Din Hizmetleri Gelişim Projesi adı altında, ”Aile İmamlığı” uygulamasında pilot bölge olarak seçilen iller arasında Tekirdağ’ın da yeraldığını ifade etti. 

Tekirdağ Müftülüğü’nün, yalnızca Tekirdağ ile hizmetlerinin sınırlı olmadığı ve Balkanlara da açıldığından dolayı pilot bölge yapıldığını kaydeden Gürlen, ”Aile İmamlığı” uygulamasıyla din hizmetlerini cami dışında da sürdüreceklerini belirtti.

Gürlen şöyle konuştu: 

”Projedeki amaç, din hizmetlerini cami dışına çıkarmak. Tabi ki din hizmetleri camide devam edecek fakat yalnızca camilerle sınırlı kalmayacak. Bu uygulamayı Avrupa’da gördük. Papazlar bunu yapıyorlar. Kiliselerdeki papazlara, sadece kiliseye gelen cemaat değil, bölgedeki evler de verilmiş. Papazlar evlere giderek vatandaşları dini konularda bilgilendiriyor. Dini konuda her türlü problemi çözmeye çalışıyorlar. Başkanlığımız böyle bir projeyi düşünüyor. İnşallah yakında da uygulanacak diye düşünüyorum. Böylece imam da dışarıya açılmış olacak.” 

Projenin, imamların görevini sadece camide ezan okumak ve namaz kıldırmakla sınırlamadığını, imamların çevresinde yaşanan sorunlara da çözüm üretmesinin yolunu açtığını ifade etti.

Gürlen, ”Proje, imamı yalnız camide namaz kıldırma ve ezan okuma görevlisi değil çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarını gidermeye çalışan, onlarla ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak için önemli. Din Hizmetleri Gelişim Projesi bunu amaçlıyor. Cami dışındaki insanlara da din hizmetlerini götürmenin yol ve yordamı aranıyor. Bu proje ile imamlardan, bir ayda ve daha sonra bir yılda ne yaptığı konusunda bilgi alıyoruz” şeklinde konuştu. 
    
AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARI- 
    
Gürlen, Aile İrşat ve Rehberlik Büroları vasıtasıyla özellikle bayan cemaate, kimsesiz çocuklara, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere din hizmetlerini etkili bir biçimde sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Aile İrşat Büroları’nın, dışarıya açılma ihtiyacından dolayı kurulduğunu kaydeden Gürlen, Tekirdağ’da Çorlu, Çerkezköy ve Malkara ilçelerinde Aile İrşat Bürolarının açıldığını vurguladı.

Gürlen şöyle konuştu: 

”Camiye gelen insanlar genelde yaşlı insanlar. Aile İrşat Bürolarıyla gençlerimize, öğrencilerimize ulaşmanın yolları araştırılıyor. Konferanslar, panellerle de insanlara ulaşmanın yolu aranacak.”

AA