Sena Gece: 22 ORTADOĞU ÜLKESİ ÜZERİNE…BOP

Fikir
Genç Yazarlarımızdan Sena Gece bu haftaki yazısını 22 Orta doğu ülkesi ve Büyük Ortadoğu Projesi üzerine yazdı. MS 600’lerde İslam dünyasının eline dünya hakimiyetiyle birlikte geçen Ortadoğu, yaklaşı...
EMOJİLE

Genç Yazarlarımızdan Sena Gece bu haftaki yazısını 22 Orta doğu ülkesi ve Büyük Ortadoğu Projesi üzerine yazdı.

MS 600’lerde İslam dünyasının eline dünya hakimiyetiyle birlikte geçen Ortadoğu, yaklaşık 1100 yıl sonra Hıristiyan Batı dünyası tarafından hakimiyet altına alınmıştır. Geçen 1100 yıl boyunca dünya hakimiyetini elde etmek amacıyla ele geçirmek istediği bu bölge için çeşitli projeler geliştirmiştir. Halen duyurulmayan birtakım projeler geliştirmekte olan Batı Dünyası hakimi ABD, duyurulmuş Büyük Ortadoğu Projesini sinsice ve zorbaca uygulamaktadır.

2000’li yılların başında konuşulmaya başlanan Büyük Ortadoğu Projesinin nesnesi Ortadoğu’yu parçalama planlarını 2003’te ABD Başkanı Bush duyurmuştu.Aynı yılda ABD Milli Güvenlik Danışmanı (daha sonra ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır) Condoleezza Rice projeye ek olarak 22 ülke vurgusu yaptığı bir makale yazdı.            

7 Ağustos 2003’te ABD Milli Güvenlik Danışmanlığı yapan Condoleezza Rice, yazdığı “Ortadoğu’yu Dönüştürmek” başlıklı makalesinde 22 ülke için planlanmış, o tarihten bu yana adım adım gerçekleşen, değişikliğin fragmanını sunmuştur.Condoleezza Rice “Bugün, Amerika ve müttefikleri kendilerini dünyanın bir başka yerindeki uzun soluklu değişimlerden bir tanesine hazırlamalıdır: Ortadoğu.”cümlesiyle niyeti açıklamıştır. Ortadoğu’nun da bahsedilendeğişime ihtiyacı olduğuna inandırma çabasını(psikolojik algı oluşturma) da şu cümlelerle ortaya koymuştur“22 ülkeden oluşan ve toplamda 300 milyonluk bir nüfusa sahip olan Ortadoğu, 40 milyon nüfuslu İspanya’dan daha düşük bir toplam gayri safi yurt içi hasılaya sahiptir. Bu bölge, Arap aydınların politik ve ekonomik ‘özgürlük açığı (eksikliği)’ diye adlandırdığı şeyler nedeniyle geri kalmaktadır. Onlarca yıldır devam eden umutsuzluk duygusu, insanlara üniversitelerini, kariyerlerini ve ailelerini dahi bir kenara bıraktıracak nefret ideolojileri için verimli bir temel oluşturmakta ve bunların yerine kendilerini patlatmayı tercih ettirmektedir – beraberlerinde olabildiğince fazla masum canı da götürerek.”. İkna çabası, Arap aydınlarının ifadelerini kullanıp bölgenin de aslında bir değişime inandığı gösterilerek yapılmıştır. Sonrasında Ortadoğu’nun durumunun vahametinin insanları kendilerini patlatmayı tercih edeceği bir hale sürükleyeceğinin söylenmesi, Ortadoğu’da yapılacak değişimin(yıkımın) ciddi patlamalarla yapılacağı ve nitekim yapıldığını göstermektedir.

Ortadoğu yıllar öncesinden sarf edilen bu ve bunun gibi sözlerle, algı operasyonlarıyla önce ılık bir suya kondu. Ardından yönetime sızıp ülkelerde çıkarılan kaos ortamlarıyla suyun derecesi arttırılmış oldu. Kaynamaya başlayan sudan çıkamayanlar ise parçalanan, ABD’nin maşası haline gelen ve ciddi yıkımlara uğrayan ülkeler olmuştur. Sudan çıkabilen daha güçlü Ortadoğu devletleri ise halen yaptırım ve tehditlerle uğraşmaktadır.

Türkiye 22 Ülkeye Dahil Midir?

Amacının Ortadoğu’ya “demokrasi ve barış getirmek” olduğunu söyleyen ABD’nin bu iddiasına inanıyorsanız, Condoleezza Rice’ın makalesinde ve birçok ABD bildirgesinde yayınlanan Ortadoğu’daki 22 ülke için planlananların hedefinde Türkiye’nin olmadığına da inanıyorsunuzdur. Buna gerekçe olarak, makalenin orijinalinde “Türkiye” adının açıkça geçmediğini öne sürüyor da olabilirsiniz. Fakat ABD nin her zaman açıkça ve mertçe oynadığını, bahsedilen 22 ülkenin hangi ülkeler olduğunu açıkladığını iddia edemezsiniz. Elbette ki ülkelerin içine sızmak, sınırlarını ve rejimlerini değiştirmek, zenginliklerini sömürmek ve sonunda büyük İsrail devletini kurmak istediğini; süslü ve boyalı kelimelerle, “barış ve demokrasi” kelimeleriyle ifade edecekti. 22 ülkenin içinde veya dışında ABD’nin hedefi olduğumuz su götürmez bir gerçektir.

SENA GECE’NİN TÜM YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ