Yeni Anayasaya Özel Web Sitesi

Olaylar
TBMM Başkanlığı, yeni anayasa çalışmalarına destek vermek amacıyla özel web sayfası oluşturdu. Yeni anayasaya katkı amacıyla hazırlanan özel web sayfasının adresi ”www.tbmm.gov.tr/yenianayasa...
EMOJİLE

TBMM Başkanlığı, yeni anayasa çalışmalarına destek vermek amacıyla özel web sayfası oluşturdu.
Yeni anayasaya katkı amacıyla hazırlanan özel web sayfasının adresi ”www.tbmm.gov.tr/yenianayasa” olarak belirlendi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, sayfada yer alan önsözünde web sayfasının birinci amacının; anayasaya ilişkin kanun teklifleri, komisyon raporları, kanunlar ve Genel Kurul tutanakları dahil birçok ilgili belge ve dokümanı bir araya getirip başta yeni anayasayı hazırlayacak Komisyon olmak üzere kamuoyunun bilgisine sunmak olduğunu bildirdi. Çiçek, ikinci amacın ise teknolojik imkanları kullanarak vatandaşların mümkün olduğunca yeni anayasa hazırlık sürecine katılımlarını sağlamak olduğunu ifade etti.

BÜTÜN ANAYASALAR BULUNACAK

Gelecek önerilerle daha da zenginleştirilmesi beklenen web sayfasında, siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından daha önce hazırlanan anayasa taslakları ve raporları, 1921, 1924, 1961 ve 1982 anayasa metinleri, 1982 anayasasında bugüne kadar yapılan bütün değişikliklere ait komisyon raporları, kanunlar ve Genel Kurul tutanakları, dünya anayasaları, komisyon üyeleri hakkında bilgi ve iletişim adresleri yer alacak.

HABERLER DE YER ALACAK

Ayrıca ”Yayınlar” başlığı altında anayasa konusundaki haberler, köşe yazıları, makaleler ve kitaplara erişmek mümkün olabilecek. Web sayfası aracılığıyla o günkü, o haftaki veya belli tarih aralığında bütün gazetelerde çıkan köşe yazıları ve haberleri taramak mümkün olacak.

Web sayfasında yer alan ”Yeni Anayasa Çalışmaları” başlığı altında da komisyonun çalışmalarına yer verilecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 19 Eylül 2011 tarihinde anayasa hukuku profesörleri ile yaptığı toplantının tutanaklarına da buradan erişilebilecek.

VATANDAŞ ONLİNE GÖRÜŞ BİLDİRECEK

Ayrıca, kurulan sistem ile vatandaşlardan online görüş alınabilecek. ”Görüşleriniz” başlığı tıklandıktan sonra gelen bölümde TC kimlik numarası, ad ve soyadı girilip kayıt yapıldıktan sonra, görüş bildirmek mümkün olacak. İlk soru ise ”Sizce yeni anayasanın temel ilkeleri neler olmalıdır?” şeklinde düzenlendi. Aynı şekilde kayıt yaptıran vatandaşlara komisyon çalışmaları hakkında düzenli bilgi verilecek.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorusunu cevaplayan Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Neziroğlu, anayasa hazırlık komisyonun önerisi doğrultusunda web sayfasının sürekli güncelleneceğini ve içeriğinin daha da zenginleştirileceğini söyledi.

 
AA