Twitter’da alay konusu oldu

Olaylar
"Müslümanların Öfkesi (Muslim Rage)" başlığı altında bağıran ve yumruk yaptıkları ellerini havaya kaldıran öfkeli Müslümanların fotoğrafını kullanan dergi, alt başlık olarak da "Nasıl Ü...
EMOJİLE

"Müslümanların Öfkesi (Muslim Rage)" başlığı altında bağıran ve yumruk yaptıkları ellerini havaya kaldıran öfkeli Müslümanların fotoğrafını kullanan dergi, alt başlık olarak da "Nasıl Üstesinden Geldim, Nasıl Sona Erdirebiliriz (How I Survived It, How We Can End It)" yazdı.

İslamiyet ve Müslümanlara yönelttiği eleştirilerle tanınan Somali doğumlu Hollandalı eski politikacı Ayaan Hirsi Ali’nin kaleme aldığı makale, video paylaşım sitesi YouTube’de yayınlanan "Müslümanların Masumiyeti" adlı İslamiyet karşıtı filmi protesto etmek için 20 ülkedeki ABD büyükelçilikleri önünde düzenlenen gösterilere değiniyor.

Derginin başlığını anahtar kelime (hashtag) olarak kullanan ve çoğunluğu Müslüman olan Twitter üyeleri, makalenin ciddiyetine gölge düşürmek için alaylı ve ilginç mesajlar yazdı.

Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ‘ndeki Twitter kullanıcılarının en çok mesaj gönderdiği konu olan "MuslimRage", ABD ‘deki Twitter üyeleri arasında ise en çok kullanılan 6. anahtar kelime oldu.

Twitter , tartışmaların en yoğun olduğu pazartesi sabahı "MuslimRage" anahtar kelimesini kullanan 75 binden fazla mesaj olduğunu açıkladı.

Batı dünyasının Müslümanlara bakışıyla dalga geçen kullanıcıların gönderdiği ilginç mesajlardan bazıları şöyle:

"Head & Shoulders, hala bir sakal kremi üretemedi."

"Kentucy katliamının 1. yıl dönümü, Sana’da Sadakat Festivali ile kutlandı."

"Yeğenimi havaalanında kaybettim. Adı Cihad olduğu için bir türlü seslenemiyorum."

"Metroda yanımda oturan ve Samsung Galaxy tabletinden Kur’an-ı Kerim okuyan adam, yerini yaşlı bir hanıma verdi. MUSLIMRAGE gerçekten de hepimizi etkiliyor."

"Aferin sana Newsweek. Bir İslamiyet karşıtına MuslimRage başlığıyla bu öfkenin nasıl sona erdirileceğine dair yazı yazdır".

"Müslümanlar neden bizden nefret ediyor? Çünkü onları bombalıyoruz."

En popüler mesajlardan biri ise profil resminde başörtülü bir kadının bulunduğu "Hend" adlı kullanıcıdan geldi. Hend, 4 bin kere paylaşılan mesajında, "Bugün saçlarım çok güzel. Ama ne yazık ki kimse bilmiyor" yazdı.

Bir başka Twitter kullanıcısı, " Irak Savaşı" ve "İnsansız Hava Araçları" başlıkları altında ağlayan çocukların fotoğraflarını kullanarak Newsweek’in kapağını yeniden kurguladı.

Eğlence ve medya blogu Gawker ise dalga geçmek için 13 farklı Newsweek kapağı hazırladı. Twitter ‘da dolaşan fotoğraflardan birinde "Öfkeli Mısırlılar" başlığı altında baloncuk üfleyen çocukların resmi bulunuyor.

Newsweek’in Halkla İlişkilerden Sorumlu Müdürü Andrew Kirk, derginin başlıklarının ve anahtar kelimelerinin küresel önem taşıyan konulara dikkati çektiğini ve bu konularla ilgili tartışmaları alevlendirdiğini söyledi.

Kirk, "internetin, kendi tartışmalarını yapmak isteyenler için açık bir forum olduğunu" da kaydetti.

AA