Milli Gazete yazarı ‘Cemaat’i uyardı

Olaylar
Sahnede dershane savaşının olduğunu arkasında ise derin oyunların olduğunu yazan Eygi, bugünkü köşesinde dershane kulislerinde olduğunu düşündüğü güçleri tek tek sıraladı. (…)ABD vardır, CIA var...
EMOJİLE

Sahnede dershane savaşının olduğunu arkasında ise derin oyunların olduğunu yazan Eygi, bugünkü köşesinde dershane kulislerinde olduğunu düşündüğü güçleri tek tek sıraladı.

(…)ABD vardır, CIA vardır, İsrail ve MOSSAD vardır, AB vardır, Haçlılar, Evangelistler, misyonerler vardır. Faiz lobisi vardır, emperyalistler ve uluslararası kapitalizm vardır. Liste daha bitmedi… Vesayet rejimini tekrar hortlatmak isteyenler vardır… Ergenekoncular vardır… Kriptolar vardır…”

ENKAZIN ALTINDA KALABİLİRLER

Tek meşru yolu siyasi parti kurmaktan geçtiğini yazan Eygi, hükümet ile amansız bir kavgaya tutuşan cemaatin, ülkeyi ve devleti olgun bir armut gibi kucaklarına düşürmek isteğini iddia etti. Bunların ham hayal olduğunu dile getiren yazar, “Saray darbesi yapayım derken enkazın altında kalabilirler. Onlar ve hepimiz…” sözleriyle uyarıda bulundu. Yazar ardından akıllı ve firasetli bir müslümanın bildiği 11 gerçeği böyle anlattı:

Birinci gerçek: Bir toplum ne halde ise o şekilde idare olunur. (Hadîs-i şerif)

İkinci gerçek: Ahlakını, faziletini büyük ölçüde yitirmiş toplumlar ahlaklı, faziletli, bilge bir idareye sahip olamaz. 

Üçüncü gerçek: Kendini ıslah etmeyen, Kur’an ve Sünnet ölçülerine uymayan bozuk bir İslam toplumu, âdil bir sisteme kavuşamaz. 

Dördüncü gerçek: Müslümanlar her hâl ü kârda İslam düşmanı kâfirleri, münafıkları, mürtedleri ve Süfyancıları dost ve velî edinemez.

Beşinci gerçek: Müslümanlar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamalı; yağmurdan kaçarken doluya tutulmamalıdır.

Altıncı gerçek: Dershaneler sebep değil, neticedir. Sebepleri görmeyenler, bilmeyenler bu kavganın, gürültü patırtının içyüzünü anlayamaz.

Yedinci gerçek: İslamî hizmet yapan Müslümanlar, birey veya topluluk olsun, İslam ahlakının prensiplerine uymalıdır. İslam’ın kabul etmediği metotlarla hizmet yapılamaz. Yapılıyor görünse de bereketli ve kalıcı olmaz. Hizmetlere yalan, iftira, taqiyye, kitman, fitne fesat, tefrika, cemaat ve hizip taassubu, maddî menfaat, ruhbanları erbab edinmek gibi kötü şeyler karıştırılmamalı, ihlastan ve istikametten (doğruluk dürüstlük) kıl kadar ayrılmamalıdır.

Sekizinci gerçek: Peygamberler dışında kimse ismet sıfatıyla sıfatlı ve mâsum değildir. Hatalarını, hatâ edebileceğini kabul etmeyenler, hatânın yüzde yüzünü karşı tarafta görenler doğru dürüst hizmet edemez.

Dokuzuncu gerçek: Müslümanlar, işlerini, ehliyetli ve mu’temen (güvenilir) kimselerle istişare etmelidir. Hadîste “İstişare etmeyen pişman olur” buyurulmuştur.

Onuncu gerçek: Parçayı bütün sayan, hattâ bütünden de büyük gören kimseler akılsız ve mantıksızdır. Onların hizmetinden hayır gelmez.

On birinci gerçek: Riyaset hırsı, cinsel şehvetten 360 derece kuvvetlidir. Enesini, riyaset hırsını yok edemeyenlerin hizmetleri zahirîdir.

Milli Gazete