En Büyük Kadın Yaşam Merkezi Kuruluyor

Olaylar
İzmit Belediyesince 40 dönüm arazide kurulacak, kadınların sportif ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği tesislerin yer alacağı Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi’nin projesi t...
EMOJİLE

İzmit Belediyesince 40 dönüm arazide kurulacak, kadınların sportif ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği tesislerin yer alacağı Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi’nin projesi tamamlandı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların sosyal yaşamın en önemli unsurlarından olduğunu, kadının mutlu, huzurlu ve sağlıklı olmasının toplumunun huzurlu olması anlamına geldiğini söyledi.

Bu bilinçle İzmit Belediyesi olarak kadınlara yönelik projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi’nin Türkiye’deki örneklerinden çok farklı bir yapıya sahip olacağını kaydeden Doğan, ”Merkezde her şey olacak. Türkiye’de yapılan en iyi merkezlerin birleşimini yapacağız. Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı kadın yaşam merkezini İzmit’e kazandıracağız” diye konuştu.

Doğan, Cephanelik mevkisinde 40 dönüm arazide kurulacak, iki binadan oluşacak merkezde kapalı havuz, hamam, buhar odası, sauna, masaj salonları, solaryum, güzellik merkezi ve spor salonları bulunacağını bildirdi.

Merkezde aşçılık, takı tasarımı, yabancı dil, ev ekonomisi, moda tasarım, ahşap boyama, cam boyama, ebru, hat, resim, dikiş, heykel, seramik kursları verileceğini kaydeden Doğan, projesi tamamlanan merkezin ihalesinin bu ay yapılacağını söyledi.

Doğan, ”Türkiye’de ve Avrupa’da projemizin örnekleri var. Ancak çok iddialı konuşuyorum, bizim projemiz hepsinden daha kapsamlı ve daha fazla kadının o merkezden faydalanmasını sağlayacak. 40 dönüm arazide kadının ihtiyaç duyabileceği tüm yaşam alanlarını inşa edeceğiz” dedi.

Merkezin inşaatına mart ayına kadar başlamayı düşündüklerini belirten Doğan, şöyle konuştu:

”Merkezi yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. En az 500 bin kadınımızın yılda buradan faydalanabileceğini umuyoruz. Aynı anda 6 bin 500 kadına hizmet verebilecek bu merkez. Örneğin 200 kadın dil, müzik, halk oyunları, el becerileri ve bunun gibi bir çok gibi kursa gelecek. Örneğin 200 kadın diyebilir ki ‘biz orada toplantı yapalım’ 200 kişilik toplantı salonu olacak. Diyelim ki 50 kişi kütüphanesine ‘kitap okuyup, yürüyeyim’ diyebilir, 20 kişi de ‘ata bineyim’ diyebilir. Yani buradaki 40 dönümlük arazi de belki onlarca etkinliği yapabilecek imkanlar tanıyoruz. Her isteyen kadın hiçbir şey göstermeden, demeden o merkeze girebilecek. O merkeze girebilmek için sadece kadın olmak yeterli olacak.”

Türk milletinin kadına çok önem verdiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

”Bizim kültürümüzden, dinimizden aldığımız budur. Kadını her zaman baş köşede tutmuşuzdur. Osmanlıda aslında kadın çok etkin olmuş, bazen ülkeyi yönetmiştir. Cumhuriyet döneminde, Avrupa’da birçok devlet kadınına seçme hakkı verilmemişken bizde seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Dönemimizde başkanımız her yerde kadın kontenjanından bahsediyor. ‘Kadınlar niye az’ diyor. Anayasada da kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını belirten bir madde var. Aslında her dönemi içine alan bir değerlendirme yaptığımızda bizim inancımız, geleneğimiz, göreneğimiz kadına her zaman değer verir ancak öylesine çarpık düşünceler var ki kadına şiddet uyguluyor. Bir anlamda bu proje Türk insanının, Türk milletinin kadına ne kadar değer verdiğinin sembolik bir göstergesi olabilir.”

AA