Askeri okul öğrencilerine gusül sorusu

Olaylar
Deneyimli Gazeteci Can Okanar moderatörlüğünde ‘Askeri müfredatın sivilleşmesi’nin tartışıldığı ‘Gündem Özel’ Yüksek Askeri Şura (YAŞ) mağdurları Emekli Öğretmen Albay Arif Çel...
EMOJİLE

Deneyimli Gazeteci Can Okanar moderatörlüğünde ‘Askeri müfredatın sivilleşmesi’nin tartışıldığı ‘Gündem Özel’ Yüksek Askeri Şura (YAŞ) mağdurları Emekli Öğretmen Albay Arif Çelenk, Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin ve Akademisyen Doç. Dr. Bekir Berat Özipek’i konuk etti.

"O dönem askeri lise öğrencilerine ‘usul, fosil, gusül nedir’ diye soruldu!" diyen Kemal Şahin, askeri okullarda hala şiddetli kıyım olduğuna dikkat çekti.

"O DÖNEM ASKERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE ‘USUL, FOSİL, GUSÜL NEDİR’ DİYE SORULDU!"
Özellikle Kur’an ve Hz Peygamberimizin hayatı derslerinin askeri okul müfredatına girmesinin değerlendirildiği programa Kemal Şahin’in sözleri damgasını vurdu. TSK’nın sivil denetimden geçmesi gerektiğini, askeri okulları Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir müfettişin hiçbir zaman teftiş etmediğini öne süren Şahin, TSK’nın öğrenciyi lise birinci sınıfta seçerek darbeci zihniyeti aşılamaya çalıştığını vurguladı. TSK’nın kendine göre bir insan prototipi olduğunu, Atatürk İlke ve İnkılapları baz alınarak bir insan tipi yetiştirdiğine değinen Şahin, şu açıklamaları yaptı: "Özelikle 28 Şubat sürecinde askeri lise giriş mülakatında öğrencilere ‘Usul, fosil ve gusül nedir’ diye soruldu. Bunlar Lise birinci sınıfa başlayan Anadolu çocukları. Yıllarca bu soru soruldu."

"HALA OKULLARDA ÇOK ŞİDDETLİ KIYIM VAR"
Mülakatta gusül abdestini bilen öğrencileri ‘Bu çocuk belli bir kesime aittir’ diyerek TSK’nın elediğine dikkat çeken Şahin, "O noktadan başlıyorsunuz kadroyu oluşturmaya. Diyelim ki dindar Anadolu çocukları askeri okulda öğrenim görmeye başladı. Harp Akademisi’ndeki çocuklar dini ritüelleri yapma ihtiyacı hissediyorlar. Bakıyorlar ki o süreçte şartları zorluyor çocuk, orada tasfiye ediliyor. Askeri okullarda şu an bile çok şiddetli kıyımlar, tasfiyeler mevcut" diye konuştu.

Meslek hayatına başlayan subayların ise harcamalarında ve yetkilerinde sivil denetim olmadığını hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadrolarınız emre amade. Emir ve talimatlara mutlak itaat var. 100 bin civarında postacı, haberci var. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum. Makamlardaki para harcama ve yetkilerin sivil denetiminin olması gerek. "

AHaber