Kaderinde Star Olmak Varmış

Medya
Türkiye’de adı dahi duyulmayan 29 yaşındaki Uğur Rıfat Karlova, Tayvan’da en çok izlenen televizyonlarda reklam ve dizilerde oynuyor. Öğrenim için gittiği Tayvan’da şöhretin kapıları...
EMOJİLE

Türkiye’de adı dahi duyulmayan 29 yaşındaki Uğur Rıfat Karlova, Tayvan’da en çok izlenen televizyonlarda reklam ve dizilerde oynuyor. Öğrenim için gittiği Tayvan’da şöhretin kapılarını aralayarak reklam ve şov dünyasına giren Karlova’nın hikayesi, Taipei’de arkadaşlarıyla sokakta yürürken belgesel yapımcılarının onu keşfetmesiyle başladı.

Star gazetesinden Fatma Karaman’ın haberine göre, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Sinoloji (Çince) bölümünden 2006 yılında mezun olan Karlova, aynı yıl Tayvan Turizm Bakanlığı’nın verdiği bursu kazanarak dilini geliştirme ve yüksek lisans yapma şansını elde etti. Şu sıralar Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans yapan Karlova, bu süre zarfında birçok reklam ve televizyon programında rol aldı. Wolsvagen, Beko, Nissan, Gigabayt gibi markaların reklamlarında da kamera karşısına geçen Karlıova, Tayvanlıların çektiği 17 Ağustos Depremi’ni anlatan filmde de rol almış. Halen Tayvan televizyonlarının en çok izlenen komedi ve şov programlarından biri olan Halin’s Show’u sunan Karlova, buradaki performansıyla da Tayvanlıların beğenisini topluyor. Zaman zaman Türkçe şarkılar söyleyen Karlova programda Türk yemekleri de yapıyor.

Tayvanlıların ekranda bir Türk görünce çok şaşırdıklarını söyleyen Karlova “Çünkü Çinliler yabancılara merakla bakan insanlar. Normalde zaten herkes bana meraklı gözlerle bakıyor. Birde akşam sahnede gördüklerinde daha da şaşırıyorlar. Sahneden onlara yönelik sorular sorduğumda dahi cevap veremeyecek kadar utananlar bile oluyor. Sakin ve ağırbaşlı yetişen Çinliler dış dünyaya kendilerini kapatarak büyüyor. Bir Çinlinin gözünden baktığınızda sahnede benim olmam Avatar filmindeki gibi masmavi bir canlıyı görmesiyle hemen hemen aynı durum” diyor.

Tayvan’da tanınmış biri olmanın çok özel bir duygu olduğunu anlatan Karlova şöyle devam ediyor “Gerçek hayatta televizyondaki gibi giyinmediğim için tanıyamayabiliyorlar. Okulumda ve beni tanıyan çevrede sürekli ‘Seni şurada gördük, izledik’ gibi tepkiler alıyorum. Bazıları fotoğraf çektirmek istiyor. Öğretmenlerim televizyonda gördükleri zaman, ertesi gün arkadaşlarına benim ne yaptığımı anlatıyor.” Tayvan’da fırsat buldukça Türk kültürünü anlatmaya çalıştığını söyleyen Karlova yeni projelerle Türkiye’nin elçisi olmak istediğini belirtiyor: “Hayalim nasıl İspanyol, Fransız, ya da bir başka ülkenin oyuncuları, şarkıcıları, ürünleri dünyada iş yapabiliyor ve tanınıyorsa, bizim ülkemizin de yetiştirdiği onlarca gencimizin, sanatçımızın dünyada çok daha sağlam işler yapabileceğini göstermek. Ben de buna Uzakdoğu’da küçük bir destek verebiliyorsam bu mutluluk tadından yenmez.”

Enerjimi ülkem için harcamak isterim

Uzakdoğu’daki kariyerini Türkiye’de devam ettirmek istediğini söyleyen Karlova “Özellikle ailem ve doğduğum yer aklıma gelince çok duygulanıyorum ve özlüyorum. Türkiye’de uluslararası programcılık ve televizyon endüstrisi içerisinde kaliteli projelerde yer almak benim için çok önemli. Hem kendi program formatlarımı geliştirmek hem de yurtdışına açık Türk televizyonculuğunu daha ileri götürecek projelerde enerjimi ülkemde kullanmayı tercih ederim” diyor.