İnternet Medyası Yine Mağdur!..

Medya
İnternet muhabirleri Başbakan Erdoğan’ın katıldığı etkinliğe alınmadı. Bilişim çağında internet medyasına karşı yapılan ayrımcılığa, medya mensupları da tepki gösterdi. BİLİŞİM ÇAĞINDA İNTERNET ...
EMOJİLE

İnternet muhabirleri Başbakan Erdoğan’ın katıldığı etkinliğe alınmadı. Bilişim çağında internet medyasına karşı yapılan ayrımcılığa, medya mensupları da tepki gösterdi.

BİLİŞİM ÇAĞINDA İNTERNET MEDYASINA KARŞI AYRIMCILIK

Başbakan Erdoğan’ın katıldığı Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması etkinliği internet medyasına karşı ayrımcılıkla başladı. Etkinlikte görevli güvenlik güçleri, Başbakanın basın danışmanları tarafından internet medyasının alınmaması yönünde talimat verildiğini söyleyerek internet gazetelerinin muhabirlerini salona almadılar. Girişte güvenlik güçleri ile internet muhabirleri arasında tartışma yaşanırken, internet muhabirleri kendilerine karşı yapılan ayrımcılığa isyan ettiler. on5yirmi5.com muhabiri Pınar Yıldız, diğer internet muhabiri meslektaşlarıyla birlikte etkinliğe ancak seyirci olarak katılabildi.

TANIK: AYRIMCILIĞIN NEDENİ BİLİŞİMDEN ANLAMAYAN BÜROKRATLAR

İnternet muhabirlerine karşı yapılan ayrımcılığa Haber7 Genel Yayın Yönetmeni ve İnternet Medyacıları Derneği (İMD) Yönetim Kurulu üyesi Ünal Tanık da sert tepki gösterdi. Tanık, "Birileri gözünü kulağını kapatsa da, bizi görmezden gelse de, internet medyası gümbür gümbür geliyor." diyerek, bundan sonra internet medyasını ciddiye almayanları internet medyacılarının da ciddiye almayacağını ifade etti. İnternet medyasına karşı yapılan ayrımcılığın nedeninin, bilgisayar kullanmasını dahi bilmeyen bürokratların iş başında olmasından kaynaklandığını vurgulayan Tanık, e-devlet uygulamalarından, bilişimde çağ atlamaktan bahsedenlerin ya bilişimin gücüne inanmadıklarını ya da söylediklerinde samimi olmadıklarını dile getirdi. İnternet medyası çalışanlarına da seslenen Tanık, "Meslektaşlarıma da şunu söylüyorum; bıkmadan usanmadan biz işimizi düzgün yapmaya devam edeceğiz. Bugün bizi yok sayanlar, internet dünyasında kendilerine yer bulmak için sıraya girecekler." şeklinde konuştu.

YÖRÜK: HÜKÜMETİN BU TAVRINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

Habertaraf.com Genel Müdürü Rıfat Yörük, Türkiye’nin hızla değiştiği bir dönemde değişimin temel göstergelerinin internet medyası ve sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi olduğuna dikkat çekerek, internet medyasının demokrasinin güçlenmesi ve güçlü Türkiye’nin oluşması için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurguladı. İnternet medyasına karşı yapılan ayrımcılığın Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olup olmadığını merak ettiğini de belirten Yörük, internet medyacılarıyla toplantılar yapan bir hükümetin ayrımcı uygulamalara geçit vermesini anlamakta zorlandığını ifade etti. Yayınladığı belgelerle ve anlık haberlerle internet medyasının büyük bir kamu hizmeti yaptığını dile getiren Yörük, internet medyasına gereken özenin gösterilmesini istediklerini belirtti.

GÖKTAŞ: BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Ensonhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Duygu Göktaş, sürekli internetin gücüne vurgu yapan bir hükümetin internet medyasına karşı ayrımcı ve umursamaz bir tutum takınmasını yadırgadıklarını belirterek, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" ifadesini kullandı. İnternetin gücünün bu kadar farkında olup da böyle uygulamalara imza atmanın akıl ve samimiyetle bağdaşmadığına da vurgu yapan Göktaş, "1000 okuru bile olmayan yerel gazetelerin çalışanları basın mensubu sayılırken, yüzbinlerce okuru olan internet haber sitelerinin çalışanları basın mensubu sayılmıyor ve ayrımcılığa uğruyorlar. Bu çelişkili durumu anlamakta zorlanıyoruz." diye konuştu. İnternet medyasıyla ilgili karar alan insanların orta yaşın üstünde ve internetin ne olduğundan habersiz kişiler olduğunu da belirten Göktaş, "Bu sıkıntıların kaynağında bilişimden uzak bürokratların da payı vardır diye düşünüyoruz. Bir süre sonra onlar bizi görmezden gelmeyi sürdüremeyecekler." dedi.

on5yirmi5.com