Anonymous’dan Minds.com’a destek

Medya
Minds.com’un, Twitter ve Facebook’la rekabet etmeye hazırlanıyor. Siteye üye olan kullanıcılar, takipçileriyle paylaşımda bulunabilecek, takipçiler bu paylaşımlara yorumda bulunabilecek. A...
EMOJİLE

Minds.com’un, Twitter ve Facebook’la rekabet etmeye hazırlanıyor.

Siteye üye olan kullanıcılar, takipçileriyle paylaşımda bulunabilecek, takipçiler bu paylaşımlara yorumda bulunabilecek. Ancak Facebook ve Twitter’ın aksine, şifreli site, paylaşılan veriler hükümetlere ve reklamcılara vermeyecek.

Sitenin giriş sayfasında “Sosyal dünyanızın kontrolünü geri kazanın” yazıyor.

Minds.com, şirketlerin bazı sayfaları öne çıkarmak için ödeme yaptığı takdirde sosyal ağlardan “sosyallik” unsurunun kaybolduğunu savunuyor.

Mobil uygulama kullanımında içeriklere oy verilebiliyor, yorum yapılabiliyor ve farklı içerikler yüklenebiliyor.

Kullanıcılar her paylaşımlarında puan kazanıyor ve böylelikle paylaşımların daha büyük bir çevreye ulaşması destekleniyor.

Puan sisteminin internet ağlarının gürültüsü içinde sesini duyurmak herkese bir şans tanıdığı ileri sürülüyor.

C Türkçe’nin haberine göre, Minds.com kurulan ilk şifreli sosyal iletişim sitesi değil. 2013 yılında kurulan Sync de kullanıcılarına “gizli ve güvenli içerik paylaşabilecekleri” vaadinde bulunmuştu.

Facebook 2012 yılında kullanıcıların paylaşımlarını para ödeyerek öne çıkarmasına izin veren bir sistemi denemeye başladı.

Bir yıl sonra da mobil ödeme sistemi geliştirdi. Bu sistemle kullanıcılar mobil uygulamalardan alışveriş yaptığında, sistem formları otomatik olarak dolduruyor.

Frost&Sullivan danışmanlık şirketinin yöneticisi Manoj Menon, BBC’ye yaptığı değerlendirmede “Facebook yalnızca marka promosyonlarının yer aldığı bir platform olmak istemiyor, e-ticaret yapılan bir yer haline gelmek istiyor” dedi.