Burun Estetiği İle Görünümünüzü Yenileyin

Güncel
Burun estetiği operasyonlarında burun büyütülebiliyor ya da küçültülebiliyor. Bunun yanı sıra en sık uygulama burun ucunda ve burun kemeri bölgesinde yapılıyor. Burun şeklini değiştirme amacına yöneli...
EMOJİLE

Burun estetiği operasyonlarında burun büyütülebiliyor ya da küçültülebiliyor. Bunun yanı sıra en sık uygulama burun ucunda ve burun kemeri bölgesinde yapılıyor.

Burun şeklini değiştirme amacına yönelik olarak yapılan cerrahi operasyonlar burun estetiği ya da Rinoplasti olarak adlandırılıyor. Burun estetiği ameliyatları; burnun fiziksel görünümünün değiştirilmek istenmesinin yanı sıra yaralanma sonucu oluşan deformitelerin onarılması ya da bazı solunum sorunlarının düzeltilmesiyle nefes almanın kolaylaştırılması amacı ile de tercih edilebiliyor. Kimi vakalarda ise hem fiziksel görünümün hem de solunum güçlüklerinin düzeltilmesi operasyonun tercih edilmesinin arkasında yatan nedenler olarak karşımıza çıkabiliyor.

Burun estetiği ameliyatlarında kas iskelet sisteminin yeterli gelişimi tamamlaması gerekli görüldüğünden bu operasyon için kemik gelişiminin tamamlanması koşulu aranıyor. Diğer bir deyişle burun estetiği operasyonlarında yaş sınırı değil hastanın kemik ve kıkırdak yapısının gelişimi esas alınıyor.

Solunum sistemi içerisinde çok önemli bir yere sahip olan burun; üst kısmı kemikten alt kısmı ise kıkırdaktan oluşan deri ile kaplı bir yapıya sahip bulunuyor. Burun estetiği ameliyatları ile gerek görüldüğü takdirde; kıkırdak doku, kemik, deri tabakası ya da ihtiyaç durumunda her üçü üzerinde birden değişiklik yapılması söz konusu olabiliyor. Burun estetiği operasyonları planlanırken bireyin yüzünün diğer özelliklerinin, burundaki cildin ve bireyin hangi değişiklikleri yapmak istediğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu incelemeler sonrasında burun estetiği ameliyatı yapılması için uygun bulunan hastalara yönelik özel bir kişisel planlama yapılıyor. Hastaya kan ve laboratuvar testlerinin de dahil olduğu tam bir fiziksek muayene yapılmasının ardından hangi değişikliklerin yapılmasının gerektiği, cilt kalınlığı ya da burnun ucunda bulunan kıkırdağın dayanıklılığı gibi fiziksel özelliklerin operasyonun sonucunu nasıl etkileyeceği belirlenebiliyor. Ayrıca fiziki muayene rinoplastinin solunum üzerindeki etkisinin belirlenmesinde de önemli bir rol oynuyor. Yapılacak en küçük bir değişiklik bile kişinin görünümünü önemli ölçüde etkileyebileceğinden planlamaların ve operasyonun son derece titiz bir şekilde yapılması gerekiyor. Burun estetiği Antalya ve diğer illerde pek çok farklı uzman tarafından yapılmakla birlikte operasyonun başarısı açısından doktor seçimi konusunda detaylı araştırmalar yapılması burun estetiği ameliyatlarındaki en önemli konulardan biri olarak kabul ediliyor.

Burun estetiği operasyonlarında burun büyütülebiliyor ya da küçültülebiliyor. Bunun yanı sıra en sık uygulama burun ucunda ve burun kemeri bölgesinde yapılıyor. Gerekli görüldüğü durumlarda burun deliklerinin daraltılması ya da genişletilmesi durumu söz konusu olabiliyor. Alınla burun veya burunla dudak arasındaki mesafe de değiştirilebiliyor. Ayrıca işlem esnasında burun içerisinde solunumu güçleştiren eğrilik olan septal deviasyon sorunu da çözümlenebiliyor.

Burun estetiği ameliyatlarında açık ve kapalı cerrahi teknikler uygulanabiliyor. Açık rinopilastide; burun deliklerinin arası alt kısımda küçük bir kesi ile açılıyor. İleri aşamada deformitesi ya da daha önceden geçirilmiş estetik operasyon hikayesi olan hastalarda açık rinopilasti tekniği tercih ediliyor. Cerraha geniş bir görüş ve uygulama imkanı sağlayan açık rinoplasti tekniğinde, kapalı cerrahi tekniğine göre burun ucu ödemi ve oluşacak morlukların iyileşme süresinin daha uzun olduğu biliniyor. Kapalı burun estetiği yönteminde tüm kesiler burun deliklerinin içerisinde kalacak şekilde yapılıyor. Cerrahi anlamda görüş açısı daha az olsa da dışarıdan görülecek bir dikiş izinin kalması durumu söz konusu olmuyor. Ayrıca bu yöntemin uygulandığı hastalarda iyileşme süresi açık rinoplasti yöntemi uygulanan hastalara göre daha kısa oluyor.

Burun Estetiği Operasyonu Öncesi ve Sonrası Hakkında

Burun estetiği operasyonu geçirecek olan kişilerin eğer önceden geçirmiş oldukları önemli bir ameliyat, hastalık ya da düzenli olarak kullandıkları ilaç varsa bunları doktorları ile paylaşmaları gerekiyor. Aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa operasyondan önce bunların kullanımının sonlandırılması dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Hastanın operasyondan önce; nezle, soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklar yaşadığı takdirde bunları da doktoru ile paylaşması gerekiyor. Kadınların regl döneminde olması tıbbi açıdan ameliyat için engel bir durum olmamakla birlikte operasyondan sonra ödemin artmasına neden olabileceğinden bu dönemlerde cerrahi müdahaleler uygun görülmeyebiliyor. Ayrıca sigara iyileşme sürecini olumsuz etkileyebildiğinden operasyondan belirli bir süre önce sigara kullanımının bırakılması ve operasyondan sonra da belirli bir süre sigara içilmemesi öneriliyor. Operasyon tarihine karar verildiği zaman operasyon yapılacak bölgeye göre hastada ödem ve morluk oluşmasının önlenmesi için ilaç kullanımına başlanabiliyor. Genel anestezi ile gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatları genellikle 1-3 saat içerisinde tamamlanıyor.

Operasyondan sonra ağrı söz konusu olmayıp hastalar genellikle bir gece hastanede gözetim altında tutuluyorlar. Operasyondan sonra birkaç günlük sürede yüz bölgesinde ödem oluşma durumu söz konusu olabiliyor. Genellikle burnun içerisine hastanın nefes almasını engellemeyecek şekilde yerleştirilen silikon tamponlar 2-7 gün içerisinde çıkarılmakta olup bu işlem esnasında herhangi bir ağrı hissedilmiyor. Burnu dış etkilerden korumak amacı ile yapıştırılan plastik-metal koruyucu ise 2-10 gün sonra alınıyor ve ardından burun tamamen açık kalıyor. Bu aşamadan sonra hastanın banyo yapmasında herhangi bir sakınca görülmüyor. Burnun tam olarak iyileşmesi ise 6-12 aylık bir süreçte gerçekleşiyor.