Türk Piyasalardaki Kripto Paralar ve Borsalar Tek Bir Platformda: 21 Milyon!

Ekonomi
Adını lider kripto para birimi Bitcoin’in 21 milyonluk arzından lan 21 Milyon platformu, Türk kripto para piyasasında yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak amacıyla yola çıkan bir platform oldukların...
EMOJİLE

Adını lider kripto para birimi Bitcoin’in 21 milyonluk arzından lan 21 Milyon platformu, Türk kripto para piyasasında yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak amacıyla yola çıkan bir platform olduklarını dile getiriyor.

21 Milyon Nedir?

21Milyon.com Türkiye’de bulunan kripto para borsalarını ve tüm pariteleri tek bir platformda toplayarak kripto para piyasalarıyla ilgili verileri anlık olarak takip edilebilmesine imkan tanıyor.

21 Milyon’da fiyatlar Türk Lirası üzerinden kullanıcılar ile paylaşılıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri sağlıyor ve bu da TL takibinde çeşitli sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor. 21 Milyon böylece önemli bir problemi çözmüş oluyor.

21 Milyon platformunda ayrıca Türk borsalarında işlem gören tüm kripto paralar ve bunlarla ilgili bilgilerin yanı sıra 1/7/30 günlük sürelerle kazandıran ve kaybettiren kripto paraların verilerine ulaşılabiliyor. Türkiye’deki kripto paralar sekmesinde şu anda 103 adet kripto para bulunuyor. Bu kripto paralar arasında; Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) ve Bittorrent (BTT) gibi birçok kripto para yer alıyor. Kullanıcılar bu kripto para birimlerinin fiyatlarını anlık olarak Türk Lirası bazında takip edebiliyor ve hangi borsalarda işlem yapıldığını hacim ve diğer bilgilerle birlikte görebiliyor. Buna ek olarak kullanıcılar bazı göstergeleri gizleyerek sadece istedikleri göstergelerin kalmasını da sağlayabiliyor.

21 Milyon Puanı Nedir?

Platform, kripto para borsalarına “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlama da yapıyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.