THY’de internet dönemi başlıyor!

Şirketler
Türk Hava Yolları, büyük uçaklar ve uzun hat uçuşlarında uydu üzerinden verilecek olan internet hizmeti ücretli olacak. Saat ücreti 9 nokta 99 dolar, yani yaklaşık 22 lira. TRT Haber’de yer alan...
EMOJİLE

Türk Hava Yolları, büyük uçaklar ve uzun hat uçuşlarında uydu üzerinden verilecek olan internet hizmeti ücretli olacak. Saat ücreti 9 nokta 99 dolar, yani yaklaşık 22 lira.

TRT Haber’de yer alan habere göre Türk Hava Yolları ile Bilgi teknolojileri Kurumu arasındaki anlaşma ile havada önemli bir işbirliği başlattı, Türk Hava Yolları ile TTNET anlaştı. 

Nisan ayından itibaren Amerika ve Asya başta olmak üzere uzun hat uçuşlarında Türk Hava Yolları yolcuları, uçakta internete Wİ-Fİ ile bağlanabilecek.

Temel Kotil konuyla ilgili “Atlantik üzerinde ve Asya üzerinde bu servisi vereceğiz. Şimdilik 12 uçak . Hızlı bir şekilde 20 tane 330’umuzda modifiye ediliyor ve ondan sonra gelecek 40 uçakta da bu var. Dolayısıyla aşağı yukarı 80 uçak geliyor. Bütün uzun uçuşlarda bu hizmet olacak.”

Business Class yolcuları için ise internet ücretsiz olacak. İç hatlarda kısa mesafe nedeniyle internet bağlantısına yer verilmeyecek.

Bilgi Teknolojileri Başkanı Tayfun Acarer de, uçakta internet kullanımında bir kısıtlama olup olmayacağına dair soruya “Yerdeki kuralların uçaktaki kullanım için de geçerli olacağını” söyledi.