THY 6 saatte 400 bin lira zarar etti

Şirketler
Dünyaca ünlü hacker grup Dünyaca ünlü hacker grup Anonymous ‘un Türkiye kolunun, Türk Hava Yolları ‘nın eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkardığı 305 personele destek vermek amacıyl...
EMOJİLE

Dünyaca ünlü hacker grup Dünyaca ünlü hacker grup Anonymous ‘un Türkiye kolunun, Türk Hava Yolları ‘nın eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkardığı 305 personele destek vermek amacıyla şirketin resmi internet sitesini cumartesi günü hackleyerek 6 saat süresince girilmesini engellemesinin faturasının online bilet alımının yapılamaması nedeniyle meydana gelen zararın 400 bin lirayı bulduğu tahmin ediliyor. Uluslararası bilinilirliği yüksek olan ve anlık 5 binden fazla çevrimiçi ziyaretçi sayısı ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan THY ‘nin internet sitesine özellikle diğer ülkelerden bilet almak için binlerce yolcunun girememesi zarara neden oldu. Hacklenen THY’nin üyelik programı olan Miles and Smiles üyelik bilgilerinin de çalınıp çalınmadığı merak konusu oldu.
Dünyada her yıl bilgisayar korsanlarının saldırıları nedeniyle milyarlarca liralık zararlar meydana gelirken en son zararı hackerların hedefi olan THY yaşadı.

ABD’de hackerların verdiği zararlarla ilgili yapılan bir araştırmaya göre bilgi çalımı ve online alışveriş işlemi yapılamaması nedeniyle her yıl dünyada milyarlarca dolar zararların olduğu ve hackerlardan en çok zararı online işlem yapan sitelerin bir süre hizmet dışı kalmasından dolayı büyük zararların meydana geldiği belirtiliyor. Türk Hava Yolları da, Anonymous Turkey grubunun hedefi olarak cumartesi günü 6 saat erişimi engellendi.

Haber 7