Stickerlar: Gerilla pazarlamanın vazgeçilmezi

Şirketler
       Günümüz pazar piyasasında gerek reklamlarla, gerek tanıtım kampanyalarıyla pek çok ürün piyasaya sunulmaktadır. Büyük sermayeleri olan firmalar için pazarlamanın klasik ölçü...
EMOJİLE

       Günümüz pazar piyasasında gerek reklamlarla, gerek tanıtım kampanyalarıyla pek çok ürün piyasaya sunulmaktadır. Büyük sermayeleri olan firmalar için pazarlamanın klasik ölçüleri vardır ve sermayeden kısılmaz. Şirketler de ürünlerini halkın gözlerine ve tanıtılmış halleriyle sunmaktan uzak kalmazlar. Bir de meşeye farklı açıdan bakmak gerekir ki maddi noktada sermayesi küçük ama hayalleri ve üretkenliği çok büyük firmalar vardır ve tanıtımlarında da, satışlarında da büyük reklam firmalarının yardımını alıp tanıtım noktasında ürünlerini dünyaya tanıtamazlar.

            Peki böyle bir durumda o büyük hayaller yadsınmalı, yok sayılmalı veya unutulmalı mıdır? Böyle bir durumu üretkenlik, projeler ve topluma sağlayacağı hizmetlerin de önüne geçilmiş, gizlice toplum zararına üretken şirket kendini çekmiş olacaktır.

            İşte tam da bu nokta da gerilla pazarlama devreye girer. Hayalleri büyük, sermayesi küçük bu üretken firmalar durmamış ürünlerini en farklı, çarpıcı ve az sermayeyle karşılayabilecekleri yöntemle tanıtıma girişirler. Beklenmezlik ya da dikkat çekicilik ilkesini bu pazarlama yöntemi geleneklerin dışında yeni yöntemlerle gerçekleştirerek bir reklam, pazarlama sahası açmış olmaktadırlar.

 Hayalleriniz size çok yakın

            Bu pazarlamada öncelik görsellikle sağlanmaktadır. Anlatılmak istenenler size o kadar yakındır ki ilgi alanınıza giren, dikkatinizi çeken her şey çok yakınınızda bazen de hemen yanı başınızdadır. İnsanın gördüğü, duyduğu ona her zaman daha yakındır ve sahip olma ihtiyacını uyarır. Bunun için de insanların gözlerine değen her yere gerilla pazarlama bir tanıtım resmi koyarak, dikkat çekici ani tanıtım dokümanlarıyla ilgi odağı olarak, hayallerine dokunarak daha çok kendini göstererek devreye girer.

Stickerinizi nasıl istersiniz?

            Sticker, günümüzde eğlenmenin ve etrafı neşelendirmenin, dikkat çekmenin en önemli etkenlerinden biri olarak değişik renk, şekil ve kullanım alanlarıyla çocuktan gence, gençten yaşlıya herkes için tanıdık yapışkan şekiller ve desenlerdir. Kırtasiye dünyası çocuklar için sticker üretirken gerilla pazarlama da insanların hemen yakınında olabilmek ve dikkatleri üzerinde toplayabilmek için değişik ebat, renk ve slogonlarla sticker hazırlar.

            İnsanın bulunduğu ortama renk katmak istemesi, ruh dünyasını dışa yansıtmak istemesi ve hayatı dolu dolu yaşama isteği en doğal hallerindendir. Bazen sözler, bazen kelimeler, bazen tavırlar, hareket ve davranışlar anlatan için de anlaması gereken için de çok büyük önem taşır. İşte burada ihtiyaçların giderilmesinde, duygu ve düşüncelerin anlatılmasında ve insanlar üzerinde dikkat çekilmesi için de sticker siparişi, üretimi ve kullanımı da bir gerilla pazarlama yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek otobüs duraklarının camları gerekse yaya geçidinde basılan yerler; ilginç fotoğraflar ve tanıtımlar,  sunulan kalıcı teklifler ve hatırlatma yüklü broşür ve tanıtımlar da gerilla pazarlama için önemli tanıtım mekanizmasıdır.

 Hayallerin zamanla enerjiye dönüşerek yoğrulması ve sunumu

            Gerilla pazarlama ile stickerların daha çok kullanılması ama stickerlarla verilen mesajın insanlara çabucak ulaşması da maddiyatı az ama düş gücü çok insanların başarısını artırmaktadır. Resimler, fotoğraflar, değişik kombinasyonlar, ani uyarıcı görüntüler dikkatleri üzerine çekerek pazar bulma noktasında firmalara yardımcı olmaktadır. Olağanüstü durumlar, yaşamdan uzak gerçek dışı görüntüler ve düşündürdükleri de bu noktada gerilla pazarlamanın bünyesinde dikkat çekici bir sunum tarzıdır. Ayrıca bu yöntemle bazen şaşkınlık bazen de tebessüm gören insanların zihinlerine kazınır. Unutulmayacak sahneler vardır artık zihinlerde