Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor

Şirketler
Şirketlere web sitesi oluşturma zorunluluğu getirilmesi bu sektöre olan ilgili artırdı. 7 Ocak 2012’de yürürlüğe giren 6 bin 102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre bu tarihten itibare...
EMOJİLE

Şirketlere web sitesi oluşturma zorunluluğu getirilmesi bu sektöre olan ilgili artırdı. 7 Ocak 2012’de yürürlüğe giren 6 bin 102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre bu tarihten itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Küçük ölçekli işletmelere ise internet sitesi kurmaları için bir yıl süre verilecek. Bu kanun, web sayfası tasarımcılığını günümüzün gözde mesleklerden biri haline geldi.Web sitesinin çağın medyası olduğunu belirten SerDizayn Web Tasarım yetkilileri, "Bilindiği üzere internet, radyo ve televizyon gibi bir medya sayılmakta ve etkinliği açısından diğerlerinden ön plana çıkmaktadır. Bir web sitesi sayesinde, firmanızın tanıtımını ya da kendiniz ile ilgili bilgilerin sunulmasını çok daha büyük kitlelere en ekonomik şekilde yapabilirsiniz. Web siteniz bir bakıma sizin vizyonunuz olacaktır. Sitenizi ziyaret edenler firmanız ya da ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Kurumsal kimliğinizi tamamlamış firmanız ile web siteniz bir bütün olup, daha büyük bir anlam taşıyacaktır." dedi.

Web tasarıma artan yoğun ilginin, tasarım ve grafik uzmanlığı eğitimi almak isteyenlerin sayısında ciddi artışlara neden olduğunu söyleyen SerDizayn yetkilileri, istihdama yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarca düzenlenen meslek edindirme kurslarında web tasarımının ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Web sayfasının şirketler için birer şube olduğunun altını çizen SerDizayn yetkilileri, grafik ve web uzmanlığının geleceğin mesleği olduğunu söyledi.

Her türlü çalışma ortamına sahip olduğu için bu mesleğin özellikle bayanlara uygun olduğunu söyleyen Said Erdal, webmasterlığı üniversite okumadan sahip olunacak en iyi meslek olarak görüyor. Yine web ve grafik uzmanlığı için kursa gidenler ise internetin günümüzde vazgeçilmez olduğu görüşünde. Tasarımı, yeni şeyler üretmeyi sevdiğini belirten kursiyerler bu işin hem kârlı hem de zevkli olduğunu söylüyor.

SerDizayn yetkililerine göre Türkiye’de bilişim sektöründe istihdam edilmek için 200 bin elemana ihtiyaç var. Son zamanlarda bu işkolundaki eleman eksikliğinin farkına varanlar, webmaster olmak için kurslara yazılıyor.

Diğer taraftan internet sayfası tasarlamayı hobi edinen birçok kişi, kanun çıkmasıyla beraber para kazanmaya da başladı. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan birçok öğrenci, şirketlerin internet sayfalarını yaparak harçlıklarını çıkartıyor. Hatta öğrencilerin bu konuda örgütlenerek küçük ölçekli işletmeler kurduğu bile görülüyor.

Zaman