Sanayi Casusluğu Şirketleri Tehdit Ediyor

Şirketler
Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin yayımladığı “2012 Sanayi casusluğu” adlı araştırma, Münih merkezli güvenlik danışmanlık şirketi Corporate Trust, Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim şir...
EMOJİLE

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin yayımladığı “2012 Sanayi casusluğu” adlı araştırma, Münih merkezli güvenlik danışmanlık şirketi Corporate Trust, Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim şirketi TÜV SÜD ve internet güvenlik şirketi Brainloop’un işbirliğinde yapıldı. Araştırma, şirketlerin yüzde 20’sinin en az bir kez siber saldırıya uğradığını, yüzde 33’ünün ise kaynağını tespit edemedikleri bir veri casusluğuna maruz kaldığını ortaya koydu.

Almanya genelindeki 600 şirket üzerinde yapılan araştırmada, 2012 yılında sanayi casusluğu nedeniyle 4,2 milyar euroluk bir maddi kaybın oluştuğu belirtildi. Araştırmaya göre, Alman şirketlerinin yüzde 54,6’sı siber saldırı ya da yabancı ülkelerin gizli servislerinin casusluğuna maruz kaldı.

"Maddi zarar artıyor"

Sanayi casusluğunun temelinde öncelikle, şirketlerin en hassas verilerine, yıllarca süren çalışmalar sonucu elde edilen araştırma sonuçlarına ve gizli Know-how verilerine erişim yatıyor.
Yapılan araştırmaya göre, sanayi casusluğu ve siber saldırılar gittikçe daha da tehlikeli bir hale geliyor. Sony, Google ya da NATO’ya düzenlenen siber saldırılar örnek gösterilerek, siber suçların ve kullanılan yöntemlerin ne kadar radikal bir hal aldığı belirtildi.

"Gerekli önlemler alınmıyor"

Sanayi casusluğundan en fazla etkilenenler ise yüzde 23,5 ‘lik bir oranla orta ölçekli şirketler. İkinci sırada ise yüzde 18,5’lik oranla büyük ölçekli şirketler yer alırken, yüzde 15,6 ile de küçük ölçekli işletmeler sanayi casusluğunun hedefinde yer alıyor. Araştırmaya dahil olan 600 şirketin yaklaşık yarısının, elemanlarını yurtdışı gezilerine yolladıklarında herhangi bir güvenlik önlemi almadığı belirtildi. Zira casusluğun yüzde 58’inin şirket elemanları tarafından yapıldığına dikkat çekildi.

Dw.de