Renault Ceo’su maaşına ‘Türk’ indirimi

Şirketler
Paris yakınlarında bulunan Renault fabrikasında yaklaşık 2 aydır grev yapılıyor. Grevin en önemli isimlerinden olan CGT sendikasının Renault iş yeri temsilcisi Ali Kaya ise bu süreçte yaptığı girişiml...
EMOJİLE

Paris yakınlarında bulunan Renault fabrikasında yaklaşık 2 aydır grev yapılıyor. Grevin en önemli isimlerinden olan CGT sendikasının Renault iş yeri temsilcisi Ali Kaya ise bu süreçte yaptığı girişimlerle, Renault’nun CEO’su Carlos Ghosn’un yıllık 13 milyon avro’luk maaşını yüzde 3 düşürttü. Renault’nun yönetiminin sendikalara bir anlaşma imzalatmak istediğini belirten Kaya, 8 bin işçinin işten çıkarılacağını, maaşların 3 yıl dondurulacağını ve iş saatlerinin artırılacağını söyledi. Kaya, anlaşmaya karşı çıktıklarını ve grev yaparak, kamyonların geçişini engelleyerek seslerini medyada duyurduklarını, bu nedenle Ghosn’un günlük 36 bin avro olan maaşını düşürdüğünü belirtti.

MÜCADELEYE DEVAM
Kaya "Sendikaların anlaşması için bunu öne sürüyor. Ama maaşını düşürse de sorunumuzu çözmüyor. İşçilerin işten atılmamasını, maaşların artırılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz. Bunlar çözülmediği sürece mücadeleye devam edeceğiz. Kriz dolayısıyla tüm işverenler kar oranlarını yüksek seviyede tutmak istiyor. Bunun için işçiyi işten atmaya çekinmiyorlar" diye konuştu.

Takvim