Limak, Kuveyt’te 4,3 milyon dolarlık ihaleyi kazandı

Şirketler
 Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası inşaatı için açılan ihaleyi 4,3 milyar dolarlık teklifleLimak İnşaat kazandı. Projenin imzaları, Limak yöneticileri ile Kuveyt Bayın...
EMOJİLE

 Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası inşaatı için açılan ihaleyi 4,3 milyar dolarlık teklifleLimak İnşaat kazandı. Projenin imzaları, Limak yöneticileri ile Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir’in katıldığı törenle atıldı.

İmza töreni Kuveyt Bayındırlık Bakanlığında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törende projenin imzaları Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir ve Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız tarafından atıldı.

Bakan Amir, proje hakkında konukları bilgilendirdi. Bütçesinin tamamen devlet tarafından karşılanacağı bu projenin altı yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getiren Amir, yeni terminal binasının yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını aktardı.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, törende yaptığı konuşmada, projeyi kazandıkları için büyük gurur duyduklarını belirterek, “Kuveyt Hükümeti ve halkına, şirketimize göstermiş oldukları inanç ve güven için, ayrıca bizi Kuveyt’in geleceğinin bir parçası yaptıkları için teşekkür ederiz.” dedi.

“25 milyon yolcu kapasiteli olacak”

İmza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bacaksız, en düşük teklifi vererek ve başta Çinliler olmak üzere birçok firmayı geride bırakarak bu ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Projenin 6 yıl içerisinde tamamlanması ve iki yıl da işletilmesinin planlandığını dile getiren Bacaksız, “Projede yıllık ortalama 5 bin kişi istihdam edilecek. İlk etapta 500-750 personeli Türkiye’den getireceğiz. Bu rakam ileride artabilir. Çünkü istediğimiz verimi yabancılardan alamayabiliyoruz.” dedi.

Bacaksız, yeni terminal binasının toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını kaydederek yeni terminalin 51 kapısı ile her boyutta uçağa ev sahipliği yapabileceğini aktardı.

“6 yıldan önce bitirmek istiyoruz”

Limak Holding İcra Kurulu Üyesi Feyiz Genç, terminal inşaatı için kendilerine verilen sürenin 6 yıl olduğunu anımsatarak, “Ancak biz bu süreden önce bitirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz 4,5 yıl sonra bitirmek.” dedi.

Şirketlerinin 16 ülkede faaliyet gösterdiğini dile getiren Genç bu imza ile Kuveyt’in ağırlık kazandığını söyledi. Genç, inşaatta kullanılacak malzemenin burada da üretileceğini kaydederek dünyanın her yerinden malzeme getireceklerini bildirdi.

Genç, böylesine zor bir terminal inşaatının Türkler tarafından yapılmasının önemli olduğuna da dikkati çekerek “Bunun hanemize yazılması ve başarabilmemiz çok önemli. Bu proje, Türk müteahhitliğinin başarısı olacak.” yorumunu yaptı.