Kızgın Kuşlar 9 milyar $’ı vurdu!

Şirketler
iPhone ve Android yüklü cep telefonlarında adeta fırtına gibi esen Angry Birds’in (kızgın kuşlar oyunu) yaratıcısı olan Finlandiyalı iki genç mühendisin kurduğu Rovio adlı şirketin değeri 9 mily...
EMOJİLE

iPhone ve Android yüklü cep telefonlarında adeta fırtına gibi esen Angry Birds’in (kızgın kuşlar oyunu) yaratıcısı olan Finlandiyalı iki genç mühendisin kurduğu Rovio adlı şirketin değeri 9 milyar dolara ulaştı.

Rovio’nun yayımladığı son rapora göre şirket 2011’de 99 milyon dolarlık satış yaptı. Yüzde 64 kar marjını yakalamayı başardı.

Milliyet’te yer alan haberde 2003 yılında küçük bir ofiste kurulan şirket ayda ortalama 200 milyon kullanıcının oynadığı bir oyunu pazaralama tarafında yaptığı ataklarla böylesine bir değeri yakalamayı başardı. Şirkette şu an 300 kişi çalışıyor, teknolojide ülkenin Nokia’dan sonra en büyük gücü konumunda.

Cep’ten ve Facebook’dan 1-3 dolar arası sattığı oyunların yanı sıra oyuncağından diş fırçasına, oyun parkından çizgi filmine geniş yelpazede isim haklarını pazarlamayı başaran şirket Angry Birds’in Hollywood filminin 2015’de çekilmesi adına da anlaşma yapmış durumda.

Öte yandan Angry Birds’in son oyunu uzay temalı versiyon ise 35 günde 50 milyon yüklenme sayısını yakalayarak bu alanda bir rekora imza atmayı başardı. Oyunun toplam yükleme sayısı ise 700 milyonu aştı.

thelira.com