İndirimli Ürünlerin Gerçek Yüzü

Şirketler
Son kullanma tarihi çok yakın olan ürünleri indirim yaparak satan firmalar tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Pek çok kişi alışveriş yaparken aldığı ü...
EMOJİLE

Son kullanma tarihi çok yakın olan ürünleri indirim yaparak satan firmalar tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Pek çok kişi alışveriş yaparken aldığı ürünlerin son kullanma tarihine bakmıyor. Büyük indirim kampanyalarına dikkat” dedi
 
Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderilen şikayetler marketlerin ve gıda satışı yapan büyük firmaların yaptığı indirimlerin altındaki gerçekleri ortaya koydu. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, gelen şikayetler sonrası tüketicilere şu uyarılarda bulundu:
 

İNDİRİMLİLERİN ETİKETLERİNE DİKKAT

“Pek çok market ve gıda satışı yapan büyük firmalar yaptıkları büyük indirimlerle müşterileri çekiyor fakat gelen şikayetler incelendiğinde indirimlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. İndirimli ürünlerin birçoğunun son kullanma tarihinin bitimi çok yakın. Ne yazık ki pek çok kişi alışveriş yaparken aldığı ürünün son kullanma tarihine bakmıyor. Et-süt gibi gıdaların son kullanma tarihleri çok daha kolay sapabilir. Bu ürünlerin tarihlerinin geçmesi büyük sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Marketlerde et ürünlerinin paket olarak satılmaması nedeni ile son kullanma tarihi bilgileri yer almıyor. Ancak tavuk etinin büyük oranda paketli olması son kullanma tarihini kontrol etme imkanı sunuyor. Yapılan indirimler nedeni ile fazla fazla ürün alan tüketici bu ürünleri saklıyor. Bu durum da son kullanma tarihinin geçme riskini arttırıyor. Halen taze olmakla birlikte son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler indirimli olarak satılırsa bütçelerinden tasarruf yapmak isteyenler bu ürünleri alacaklardır. Alınan ürünün son kullanma tarihi dahil tüm etiket bilgileri incelenerek satın alınmalıdır.”
 

TÜKETİCİNİN SAĞLIĞI KÂRA YENİK DÜŞTÜ

“3 kez indirimli satıştaki bir ürünü aldığımda son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu fark ettim. İndirim reyonundaki aynı ürünlere baktığımda da hepsinin son kullanma tarihinin 2010 ila 2011 arasında olduğunu gördüm. Birkaç ay önce aynı şey, indirimde olan krema ve meyveli yoğurtlarda başıma gelmişti. Bunu o zaman da kasadaki görevlilerle paylaşmış olmama rağmen hiçbir değişikliğin olmadığını ve insanların normalde alım gücünün üstünde olabilecek ürünlerin tarihi geçince indirimli olarak satışa sunulduğuna inanmaya başladım. Ne de olsa indirimli, tarihine kim bakar ki diye düşünülüyor her halde. Bu konuda daha önce de şikayetler yazılmış olduğunu görüyorum. Tüketicinin sağlığı kara yenik düştü.”
 

ET ÜRÜNLERİNE DİKKAT

“Süpermarket zincirlerinde indirimli çoğu ürünün son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmeye yakın olarak satılıyor. Geçen hafta son kullanma tarihine bakılmadan alınan sosis ve tavuk ürünlerinin son kullanma tarihleri 5 gün kala satışa sunulmuştur. Ayrıca ürünlerinin bazılarında son kullanma tarihi geçmiş olarak satışa sunulmaktadır. Annem yaşlı ve tarihine bakmadan birçok ürünü satın alıyor.”

thelira.com