Havada kilo paniği başladı

Şirketler
TÜRK Hava Yolları kabin amirlerinde ve hosteslerinde bugünlerde rejim telaşı olduğu öğrenildi. Başta kabin amirleri olmak üzere bütün hostesler, yönetimin isteği doğrultusunda, aşırı kilolarından kurt...
EMOJİLE

TÜRK Hava Yolları kabin amirlerinde ve hosteslerinde bugünlerde rejim telaşı olduğu öğrenildi.
Başta kabin amirleri olmak üzere bütün hostesler, yönetimin isteği doğrultusunda, aşırı kilolarından kurtulmak için büyük çaba sarf ediyor.

Alınan bilgilere göre, THY yönetiminin kararına göre, kilo ve boy endeksine uymayan kabin amiri ve hostesler, tartıda 100 gram dahi fazla çıksalar, kurumdan uzaklaştırılacaklar.

Yaklaşık 2 yıl önce de THY, aşırı kilolu olduğu gerekçesiyle Tassa (Havayolları Kabin Memurları Derneği) Başkanı İzzet Levi’yle birlikte toplam 30 kabin memurunu görevden uzaklaştırmıştı. Bazı kabin memurları da kilo verene kadar, 6 aylık ücretsiz izne çıkarılmıştı. Bu süre içinde kilolarını veren kabin görevlileri işlerine dönmüş, veremeyenlerin ise işlerine son verilmişti.

YÖNETMELİĞİ UYGULUYOR

Türk Hava Yolları Kabin Memuru alımı, Kabin Memuru/ Amiri sıralaması ve Terfi Yönetmenliği’nde yer alan boykilo oranlarını geçen 30 kabin görevlisine, 6 ay süresince ücretsiz izin verdi. Yönetmelikteki kilo oranlarını gösteren maddeye uymayan kabin görevlilerine daha önce uyarı göndermişti.

THY, kilo oranlarını koruyamayan kabin görevlilerine, "Yönetmeliğin 05 maddesi-f bendinde yer alan esaslara uygun olmadığınız belirlenmiştir. Bu nedenle 6 ay sonra yapılacak olan boy-kilo ölçümünde, yönetmelik esasları çerçevesinde uygun şartları sağlamanız hususunda gereğini rica ederim"
uyarısını yaptı.

İDEAL ÖLÇÜ NE?

THY, kadınlar için; boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 2 yukarıda veya 20 aşağıda kiloya sahip olmak; Erkeklerde ise; boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 5 sayı yukarıda veya 20 sayı aşağıda kiloya sahip olmak şartını koşuyor. Örnek: Boyu 160 olan hostesin kilosunun 40-62 arasında olması gerekiyor.

Aynı uygulama her yerde var

Hindistan Havayolları’nda da benzer uygulama başlatılmış, 13 hostesin işine son verilmişti.
Hostesler açtıkları davayı kazanarak 2007 yılının mart ayında işlerine geri dönmüşlerdi.

Takvim