ÇAYKUR’a işçi alım başvuruları yarın başlayacak

Şirketler
RİZE (AA) – Rize İş-Kur Müdürü Hasan Kiraz, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne işçi alımıyla ilgili başvuruları yarın alacaklarını bildirdi. Kiraz, İş-Kur İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ...
EMOJİLE

RİZE (AA) – Rize İş-Kur Müdürü Hasan Kiraz, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne işçi alımıyla ilgili başvuruları yarın alacaklarını bildirdi.

Kiraz, İş-Kur İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR’un Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun illerinde toplam 3 bin 500 işçi alımı yapılması için gerekli işlemleri tamamlayarak, kendilerine müracaat ettiğini ve İş-Kur olarak kendilerinin de gerekli çalışmayı tamamladığını ifade etti.

ÇAYKUR’un önemli bir istihdam kapısı açtığını vurgulayan Kiraz, şunları söyledi:

“Yarından itibaren çay sektörünü yakından ilgilendiren ÇAYKUR’a işçi alımı için Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun’da aynı anda işçi kardeşlerimizin başvurularını alacağız. 15 Nisan tarihinde başlayacak müracaatlar, 24 Nisan 2015 tarihinde tamamlanacak. 10 gün içerisinde aldığımız listeleri yönetmeliğe uygun şekilde 28 Nisan’da teslim edeceğiz. ÇAYKUR’un bize takvim olarak belirlediği 5 Mayıs 2015 saat 13.30’da Rize Spor Salonu’nda kura çekimi gerçekleşecek.”

Kiraz, sadece çay yükleme ve boşaltma işçilerinin kura ile alınacağını belirterek, “Rize’de bin 631 kişi ilkokuldan, üniversite mezununa kadar bu işi kabul edecek herkes müracaat edebilecek. Bu iş kolu ile alakalı sadece erkekler müracaat edebilecek ve yaş sınırı uygulanmayacak” ifadelerini kullandı.

Nitelik gerektiren ve KPSS’den en az 60 puan alanların ise puanlarına göre müracaat edeceklerini ifade eden Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “KPSS puanına göre 216 çay eksperi, 32 orman mühendisi, 96 ziraat mühendisi, 120 önlisans ve 120 lise ve dengi imal işçisi alımı yapılacak. Yapılan müracaatların ardından yazılı veya sözlü alımların hakları ÇAYKUR’da saklı kalmak kaydıyla 30 gün içerisinde sınavın sonucunu ilan edeceğiz. Yarından itibaren KPSS ile veya vasıfsız işçilerin başvuruları başlayacak. KPSS aranan eleman şartlarında ise kadın erkek ayırımı olmayacak.” 

– İnternetten başvuru yapılabilecek

Kiraz, başvuru yapan kişilere internet kolaylığı da getirildiğini belirterek, “İnternet üzerinden müracaat etmek isteyen vatandaşların imkanları var. Sistemi kullanarak müracaat ederlerse yoğunluk yaşanmaz. Yoğunluk yaşanmadığı gibi kurumun yükü hafifleyecektir. İnternet sitemize girilirse işlem sırası rahatlıkla görülebilir” dedi.

İnternet dışında ilçelerde de başvuru yapılabilecek ofisler oluşturacaklarını kaydeden Kiraz, “Yığılmaları önleme adına İyidere ve Ardeşen Belediyesi ile Pazar Kaymakamlığında çalışma arkadaşlarımızı konuşlandıracağız. Toplamda 8 iş günü hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Kiraz, müracaatların dört il düzeyinde alınacağının da altını çizerek, müracaatlar için ikametgah zorunluluğu gerektirdiklerini kaydetti.