Borsada “Batsın Bu Dünya”

Şirketler
SPK, halka arz seferberliğinin ikinci adımı olarak yatırımcı seferberliği başlatacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka arz seferberliğinin ikinci adımı olarak yerli küçük yatırımcıları borsaya çekm...
EMOJİLE

SPK, halka arz seferberliğinin ikinci adımı olarak yatırımcı seferberliği başlatacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka arz seferberliğinin ikinci adımı olarak yerli küçük yatırımcıları borsaya çekmek ve onları bilinçlendirme amacıyla yatırımcı seferberliği başlatıyor. Kurul seferberlik ile başta belediyeler olmak üzere birçok kurumla ortak bilgilendirme toplantıları düzenlemek için mahallelere kadar inecek. Diğer yandan seferberliğin ses getirmesi için ünlü yüzler de kullanılacak. SPK’nın ilk olarak teklifi ‘Batsın bu dünya’ şarkısı ile ünlü olan ve bir süre önce borsada manipülasyon yaptığı gerekçesiyle yargılanan Orhan Gencebay’a ilettiği öğrenildi. Seferberlikte başka ünlü yüzlerin de kullanılacağı dile getiriliyor.

‘DEĞERLENDİRECEĞİM’ DEDİ

Edinilen bilgilere göre geçen hafta bir sohbet toplantısı için SPK’ya gelen ünlü sanatçıya hem mahalle toplantılarına katılması hem de reklam yüzü olması konusundaki istek iletildi. Gencebay’ın bunun karşısında “Benim bir düşüncem yok ancak eğer SPK’nın bir projesi varsa bunu değerlendiririm” dediği kaydedildi. Gencebay’ın eski bir SPK’lı olan avukatının isteği ile SPK’ya gelip buradaki uzmanlarla sohbet ettiği ve bu sohbet esnasında isteğin iletildiği ifade edildi. Gencebay’ın sohbette yaptığı yanlış yatırımlar nedeniyle borsada çok fazla para kaybetmesine rağmen manipülasyondan yargılanmasına çok üzüldüğünü de belirttiği ve kendisinin para kazanmak için yasal olmayan bir takım işlere kalkışmış gibi görünmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade ettiği kaydedildi. Gencebay’ın yatırımcılara başta ‘tüyo’ olarak bilinen başkalarından aldığı duyumlarla hareket etmemeleri gerektiğini anlatacağı tahmin ediliyor.

DEVRİMCİ YÖNTEM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray halka arz seferberliğine ilişkin, yatırımcı eğitiminin, finansal okur yazarlığın artırılmasının çok önemli olduğunu, bu konuda medyayla çok yakın işbirliği yapacaklarını, internet kanalının kullanılacağını, seminerler yapılacağını ve muhtelif şehirlerde mahalle bazında küçük eğitimler planlamayı düşündüklerini ifade etmişti. Tasarruf ile uzun vadeli planlama ve uzun vadeli yatırım bilincinin artık insanlara ulaşması gerektiğinin altını çizen Akgiray, bu konuda bir bilinçlendirme faaliyeti veya seferberliği planladıklarını belirtmişti.