BEDAŞ, 5 ayda 8 milyon TL açma kapama bedeli aldı

Şirketler
Boğaziçi Elektrik’in (BEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından çıkan ‘faturalar pahalandı, kesme süreleri kısaldı’ tartışmasına BEDAŞ’ın sahibi Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grub...
EMOJİLE

Boğaziçi Elektrik’in (BEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından çıkan ‘faturalar pahalandı, kesme süreleri kısaldı’ tartışmasına BEDAŞ’ın sahibi Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu’nun Enerji Koordinatörü İsmail Ergüneş de katıldı.

Zaman Gazetesi’ne konuşan Ergüneş, İstanbul’daki 4,2 milyon abonelerinin yüzde 65’inin faturalarını tam zamanında ödediğini söyledi. Yüzde 20’ye yakın kesimin ise ödemeyi 15 gün civarında geciktirdiğini belirten Ergüneş, “Geriye kalan yaklaşık 450 bin abone ise faturasını ödemiyor.” dedi. Bu kişilerin her ay ortalama 100 bininin elektriğini kestiklerini söyleyen üst yönetici, “Hepsinin elektriğini kesecek ekibimiz yok çünkü. Ayrıca herkese ortalama 1 ay müsaade ediyoruz. Kesme-açmadan para kazandığımız iddia ediliyor. Oysa biz bir şirket olarak gerekeni yapıyoruz.” dedi.

BEDAŞ’a yönelik ‘ödemedim diye hemen elektriğimi kesiyorlar’ eleştirisine, “BEDAŞ kamudayken kiminin elektriğini ödemediği gerekçesiyle 40 ay kesmemişler, kimininkini bir ayda kesmişler. Biz adil olmaya ve herkese ortalama 1 ay süre vermeye çalışıyoruz.” şeklinde cevap veren Ergüneş, elektriği kesilen bir aboneden tekrar elektriği kullanması için açma parası olarak 18 lira tahsil ettiklerini kaydetti. Üst yönetici, BEDAŞ’ı devraldıkları mayıstan bu yana 8 milyon lira açma parası aldıklarını açıkladı.

Elektrik faturasını ödemeyen kesimin daha çok zor bölgelerde bulunduğunu ifade eden Enerji Koordinatörü, “Elektrik faturasını inatla ödemeyen bir kesim var. Bu Uludağ, Çamlıbel bölgelerinde de var. Bu kesim böyle bir alışkanlık edinmiş.” diye konuştu.

Temmuz ayına kıyasla ağustos ayında elektrik faturasının iki kat geldiği yönündeki iddialara da açıklık getiren Ergüneş, “Temmuz için satın alma sonrası yaşanan reorganizasyon süreci nedeniyle 20 günlük fatura kestik. Bu 20 içinde Ramazan Bayramı da vardı. Tüketim haliyle epey az oldu. Ağustos için ise 40 günlük fatura kestik. Bu sebeple iki kat gibi göründü.” açıklamasında bulundu.

Zaman