Altın Veren ATM’ler Geliyor

Şirketler
Türk insanının en sevdiği yatırım aracı altın, bankaların da gözdesi oldu. Denizbank Genel Müdürü Ateş, düğün salonlarının yakınlarına gram altın alınabilecek ATM’ler kuracaklarını söyledi Deniz...
EMOJİLE

Türk insanının en sevdiği yatırım aracı altın, bankaların da gözdesi oldu. Denizbank Genel Müdürü Ateş, düğün salonlarının yakınlarına gram altın alınabilecek ATM’ler kuracaklarını söyledi
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, İstanbul Altın ve Mücevher Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, altın sektörünün Denizbank için önemli, öncelikli ve niş bir alan olduğunu söyledi. Bu nedenle de altın bankacılığı bölümünü örgütlediklerini anlatan Ateş, "Şu anda pilot uygulamada olan ATM’lerden düğün salonlarının yakınlarında ve benzeri yerlerde gram altını da verebilecek bir yapılanma gündemimizde" dedi.

YÜZDE 500 ARTIŞ

Ateş, İstanbul’u dünyanın altın ve mücevher merkezi yapma hedefinde bankalar olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ve Denizbank’ın da 1999’dan beri İstanbul Altın Borsası üyesi olduğunu, 2004’den beri de İstanbul Altın Borsası Takas Bankası olarak 88 üyeye hizmet verdiğini söyledi. Ateş, 2011’de sektördeki altın mevduat artışının yüzde 260, Denizbank’ta ise yüzde 500 olduğunu vurguladı. Ateş, 2011’de yalnızca bankada ilave 10 bin adet altın mudisi oluştuğunu, önceki ay Facebook’ta internet şubesi açan dünyada ilk banka olduklarını, bunu altın bankacılığına da taşıdıklarını belirtti. Bu çerçevede altın bankacılığı müşterilerine vadesiz altın depo hesabı, vadeli altın mevduatı, altın biriken hesap, altın teminatlı ihtiyaç kredisi, altın havale, altın ve gümüş kredileri, taksitli altın ve gümüş kredileri ve kuyumcu paket sigortası gibi pek çok farklı hizmet ve ürün sundukları bilgisini paylaştı.

5 BİN TON ALTIN VAR

"Tüm bankacılık sektörü olarak işe geç başladık ama süratli yol alıyoruz" diyen Ateş, şu bilgileri verdi: "Müşterilerimiz internet bankacılığı üzerinden vadeli vadesiz altın hesabı ve altın biriken hesabı açıp kullanabiliyor, havale yapabiliyor, altın alım satımı gerçekleştirebiliyor. Hatta ATM’lerden alım satım yapabiliyor. İsteyen 1 gram, isteyen bir çeyrek altının karşılığı 1.75 gram ve daha üzerinde. Son 2 yıldır altınla ilgili 4 ayrı fon çıkardık." Ateş, Türkiye’de yastık altında tasarruf amaçlı 5 bin ton civarında altın olduğu düşünüldüğünü ve ekonominin dışında olan bu tasarrufun parasal karşılığının 300 milyar doları bulduğunu belirtti. Ateş, bugün itibariyle tasarruf mevduatı olarak Türk bankacılık fonunda Türk Lirası ve döviz cinsinden 225 milyar dolar olduğunu dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı: "300 milyar doların ekonomiye kazandırılması için İstanbul Altın Rafinerisi’yle bir protokol imzaladık ve bunun için bu altınların sisteme kazandırılması gayreti içinde olduk. Bu çerçevede mücevherat ve sektörde faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlara daha ucuz kredilendirme ve işletme sermayesi sunma imkânına kavuşacağız."

Sabah