Yapılan ekonomi anketi, en büyük korkuyu gösterdi

Reel Sektör
Yerel seçimlere yönelik araştırmaların sonuçları gelmeye devam ediyor. Son olarak, CHP’nin 29 ilde 6 bin 345 kişiyle yüz yüze görüşülerek, ‘Türkiye’de Seçmen Profilleri’ başlığıyla yapılan anket çalış...
EMOJİLE

Yerel seçimlere yönelik araştırmaların sonuçları gelmeye devam ediyor.

Son olarak, CHP’nin 29 ilde 6 bin 345 kişiyle yüz yüze görüşülerek, ‘Türkiye’de Seçmen Profilleri’ başlığıyla yapılan anket çalışmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

HALK EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİL

Yerel seçimlere sayılı günler kala yapılan anket çalışmalarına göre seçmenlerin yarısından fazlası ekonominin kötüye gittiğini düşünürken, AKP seçmenin de yüzde 44.2’si ekonominin kötü durumda olduğunu düşünüyor. Anket çalışmasına göre toplumun yüzde 60’ı ekonominin çökmesinden endişe duyuyor. Ankete göre ekonominin kötüye gitmesinin nedenini hükümetin yanlış politikalarına bağlayanların oranı toplamda yüzde 67’yi buluyor.

SEÇMENİN KARAR VERME SÜRESİ

Seçmenlerin yaklaşık yüzde 50’si gelecek seçimde oy vereceği siyasi parti kararını seçimden iki aydan daha önce verdiğini belirtiyor. Seçmenlerin yüzde 5’i kararını sandık başında, yüzde 14’ü ise son bir hafta içinde verdiğini ifade etti. Seçmenlerin yüzde 31’i de son bir ay içerisinde karar verdiğini dile getiriyor.

HALK EYT’LERİ HAKLI BULUYOR

Anket çalışmasına göre toplumun yüzde 63.6’sı emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerini haklı buluyor. Bu konuda kararsız olanların oranı yüzde 30.3 olurken, EYT’nin taleplerini haksız bulanların oranı yüzde 6.1’de kalıyor.

HALK ANDIMIZ’I GERİ İSTİYOR

Ankete göre toplumun yüzde 52’si de ‘Öğrenci Andı’nın geri gelmesini talep ederken, kaldırılmasının doğru olduğunu söyleyenlerin oranı yalnızca yüzde 16’da kalıyor. Bu konuda kararsız olanların oranı ise yüzde 32 olarak hesaplanıyor.

 

 

 

Kaynak: Yeniçağ