Sanayi üretiminde beklenmedik artış

Reel Sektör
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Eylül’de Kasım 2011’den bu yana en hızlı yükselişi kaydetti. Sanayi üretimi Eylül ayında yüzde 6,4 arttı.         San...
EMOJİLE

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Eylül’de Kasım 2011’den bu yana en hızlı yükselişi kaydetti. Sanayi üretimi Eylül ayında yüzde 6,4 arttı.        

Sanayi üretimi bir ay aranın ardından yeniden artışa geçti. Artış beklentilerin üstünde.

Üretim, Eylül’de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak bir önceki aya göre yüzde 5,8, takvim etkisinden arındırılmış olarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 arttı.

Üretim Ağustos ayında yıllık yüzde 0,1 azalmıştı. Böylelikle sanayi üretimi Kasım 2011’de gördüğü yüzde 7’lik seviyeden bu yana en hızlı artışı kaydetmiş oldu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Eylül’de bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,3 arttı.

Eylül’de, geçen yılın aynı ayına göre ise, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,3 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,0, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 arttı.

Ntvmsnbc