Müşteriye “Helal” Olsun!

Reel Sektör
on5yirmi5.com/ÖZEL Türkiye’de alanının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın ikincisi 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da düzenleniyor. ...
EMOJİLE

on5yirmi5.com/ÖZEL

Türkiye’de alanının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın ikincisi 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da düzenleniyor.

GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği), WHC (World Helal Council) ve KOSGEB desteğinde gerçekleştirilen organizasyona Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan gelen çok sayıda satın alma heyeti dikkati çekiyor.

Dünya genelinde 2 trilyon dolara yaklaşan helal sektörünün Türkiye’deki tek fuar organizasyonu olan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, helal sertifikalı ürün sektörünün geliştirilmesi, bu yöndeki bilincin artırılması ve sektör ihracatının artılması amacıyla düzenleniyor.

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, “helal ve sağlıklı” sertifikalı ürünler konusunda hem üreticilerde hem de tüketicilerde helal gıda bilincini gündemleştirmek. 

Helal Ürünlerde Türkiye Liderliğe En Güçlü Aday

Tüm dünyada hızla yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunda 2 milyar civarında tüketiciye ulaşan helal endüstrisinde Türkiye’nin rolü artıyor. Türkiye’nin kıtalar arasında ticareti yönlendirici konumu yalnızca İslam Dünyası açısından değil, Amerika, Avrupa, Ortadoğu,Uzakdoğu ve Rusya açısından da tartışma götürmez bir noktaya geldi.

Bu kapsamda Irak, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Filipinler, Brezilya, Belçika, İngiltere ve Fransa gibi 30’un üzerindeki ülkeden alım heyetlerinin Fuarı ziyaret etmesi ilgi odağı oldu.

Helal Sertifikalı Ürünlerde Dünya Pazarı…

İslami koşullara uygun olarak üretilen helal ürünlerin sağlık için de uygun olması gerekiyor. Helal sertifikalı ürünlerde Malezya ve Endonezya ilk sıralarda yer alıyor. Avustralya, Yeni Zelanda ve Brezilya ise helal sertifikalı et konusunda öne çıkıyor.

Helal Ticaretin Payı %15

Helal gıda ticaretinde dünya pazarında helal sertifikalı ürünler % 15 paya sahip. Önümüzdeki 5 yılda pazar payının yıllık % 5-10 artırılması hedefleniyor

 

.

Fuarda sergilenen dikkat çekici cihazlardan birisi Üreticinin bizzat DNA testi yapabileceği cihaz.

Fuara Avrupa’dan katılan Halal Control organizasyonu Özellikle Almanya, Fransa ve civar ülkelerdeki Müslümanların helal ürün ihtiyacını sertifakalandırıyor.

Fuara Günydoğu Asya’dan da yoğun ilgi var. Özellikle Endonezya’lı Müslüman şirketlerin geniş katılım gösterdiği fuar 16 Ekim’de sona erecek…