Lüks Otoda 20 Bin Barajını Kıracak

Reel Sektör
Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, eylül ayı içinde satışa sunulacak Range Rover Evoque’un yıl sonuna kadar bin 500 müşteriye ulaşacağını söyledi. Kriz söylentilerine inat lük...
EMOJİLE

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, eylül ayı içinde satışa sunulacak Range Rover Evoque’un yıl sonuna kadar bin 500 müşteriye ulaşacağını söyledi.

Kriz söylentilerine inat lüks otomobil markaları, yıl sonu hedeflerini yukarı çekti.

Bünyesinde BMW, Land Rover, Mini ve Aston Martin’i barındıran Borusan Otomotiv, 27 yıllık tarihinin en iyi satış rakamını yakalamaya hazırlanıyor.

Yılın ilk altı ayındaki BMW satışlarıyla en önemli rakipleri Mercedes ve Audi’yi geride bırakan şirket böylece lüks sınıfta lider olmayı hedefliyor.

Geçen yıla kadar 10 bin adetlerde seyreden lüks markalar, hedef büyüttü. Mercedes’in 2010 yılında vergi avantajlı C serisi ile 18 bine çıkardığı çıtayı Borusan Otomotiv, 20 binin üzerine taşıyacak.

BMW, Land Rover, Mini ve Aston Martin markalarının Türkiye temsilcisi olan Borusan, böylece 27 yıllık tarihinde en yüksek satış rakamına ulaşarak yılın ilk yarısında vergi avantajlı C serisini ithal edemeyen ezeli rakibini de bir hayli geride bırakmış olacak.

Aynı zamanda bünyesindeki markaların hepsi ayrı ayrı satış rekoru kıracak. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, yılın ilk yarısında BMW’nin 7 bin 105 adetlik satışla Mercedes ve Audi’yi geri bıraktığını, yıl sonunda bu markada 15 bine çıkabileceklerini söyledi. Borusan, yıl sonunda yeni Evoque modeliyle birlikte Land Rover’da 3 bin 430 satış rakamına, Mini’de ise 2 bin müşteriye ulaşmayı planlıyor.

Ekonomiyi soğutma tedbirlerine rağmen, satış performanslarının bundan çok etkilenmediğini belirten Biryıldız, "Lüks otomobilde kredi faiz oranlarındaki artış, satışları çok etkilemiyor.

Bizi korkutan Euro’nun anormal yükselmesi olur. Euro çok yükselmediği sürece yılın ikinci yarısı bizim için genelin aksine ilk yarıdan daha iyi geçecek.

Toplamda 20 binlik barajı kıracağız." dedi. Land Rover’da yeni bir strateji peşinde olduklarını anlatan Biryıldız, 4 yıl sonra yani 2015’te Türkiye’de 7-8 binlik satış rakamları hedeflendiğini kaydetti.

Land Rover ve Range Rover markalarının ayrı değerlendirilmeye başlandığını belirten Biryıldız, Borusan showroomlarında da Land Rover ile Range Rover modellerinin sergilendiği alanların ayrılmasına karar verildiğini, bu yıl içinde iki ürün grubunu birbirinden ayıracaklarını söyledi.

Land Rover markasının hedefleri hakkında bilgi veren Eşref Biryıldız, "Bizi İngiltere’ye çağırdılar. Gittik, piyasaya çıkacak yeni modelleri gösterdiler. Bir de gösteremedikleri modellerden bahsettiler. Bunların içinde Türkiye’de vergi avantajı sağlayacak 1.6 litre motor hacmine sahip modeller olduğunu gördük. 3-4 yıl içinde 1.6 lt hacimli vergi avantajlı bu modeller piyasaya çıkacak. Bu modelleri de dikkate alırsak, 2015 yılında 7-8 bin adetlik satışlara ulaşırız." diye konuştu.

Zaman