LPG’den sonra diğer zamlar da yolda

Reel Sektör
İstanbul’da LPG’nin pompa satış fiyatı 4 kuruş zamlanarak 2.73 liraya yükseldi. Otogaz Ankara’da 2.77, İzmir’de de 2.72 liraya çıktı.  Brent türü ham petrolün varil fiyatı...
EMOJİLE

İstanbul’da LPG’nin pompa satış fiyatı 4 kuruş zamlanarak 2.73 liraya yükseldi. Otogaz Ankara’da 2.77, İzmir’de de 2.72 liraya çıktı. 

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD tarafından IŞİD’e harekat düzenlenmesinin bölgede jeopolitik riskleri hafifleteceği ve ülkede faizlerin tahminlerden daha erken artırılabileceği yönündeki algıyla yatay bir seyir izliyor.

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna üzerinden gelen batı hattından sağlanan doğalgazın kesilmesinin Türkiye’nin arz güvenliğini sıkıntıya sokabileceğini ifade ederek “Son gelişmeler, aldığımız haberler, Ukrayna ve Rusya’nın bu manada AB ile bir anlaşma sürecine gittikleri şeklindedir” dedi.

Yıldız, doğalgaz zammı ile ilgili olarak “Zam için pazartesi akşamına kadar vaktimiz var. Dolar 2.25’leri buldu. Bizim için çok ciddi tehdit edici unsur. Biz dövizle alıp TL ile satan bir ülkeyiz. O yüzden her maliyet artışı bizim bu direnç noktamızı tabii ki etkiliyor” ifadelerini kullandı.