İTO’nun Yeni Başkanı Öztürk Oran Oldu!

Reel Sektör
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Çağlar‘ın vefatının ardından İstanbul Ticaret Odası‘nda (İTO) gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında, İT...
EMOJİLE

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Çağlar‘ın vefatının ardından İstanbul Ticaret Odası‘nda (İTO) gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran, İTO’nun 23. başkanı seçildi. 

İTO Yönetim Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliği uyarınca İstanbul Ticaret Odası’nın yeni başkanı belirlemek üzere 20 Aralık 2017 tarihinde toplandı. Yapılan toplantılar sonucu İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran, İTO’nun yeni başkanı oldu. Aynı zamanda Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürüten Oran, oda ve borsa seçimlerinin gerçekleştirileceği 2018 yılı nisan ayına kadar İTO’nun başkanı olarak görev yapacak. 

TOBB yönetmeliğine göre, oda ve borsalarda yönetim kurulu başkanlığı ile birlik başkanlığı görevinin herhangi bir nedenle sona ermesi durumunda oda, borsa veya birlik yönetim kurulu tarafından bir ay içinde, yönetim kurulu üyeleri arasından biri, gizli oy ve açık tasnif usulü ile kalan süreyi tamamlamak üzere yönetim kurulu başkanı veya birlik başkanı olarak seçiliyor. Seçimlere kadar da en yaşlı başkan yardımcısı, geçici olarak başkanlık görevini sürdürüyor.

Oran, yaptığı açıklamada yönetimin devam eden projelerini tamamlayacaklarını ve merhum Başkan İbrahim Çağlar’dan aldıkları bayrağı daha ileri taşıyacaklarını söyledi.