Hangi Balık, Ne Kadar?

Reel Sektör
Sezonun başlamasıyla ”Vira Bismillah” diyerek denize açılan İstanbullu balıkçılar, oldukça bereketli bir sezon yaşıyor.        İstanbul Kumkapı Balık HaliR...
EMOJİLE

Sezonun başlamasıyla ”Vira Bismillah” diyerek denize açılan İstanbullu balıkçılar, oldukça bereketli bir sezon yaşıyor.  
    
İstanbul Kumkapı Balık Hali’nde satış yapan Erdal Ateş, yeni sezonun açılmasıyla bolca avlanan palamut ve istavritin hem kendilerinin hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü söyledi.      

Yeni sezonda yapılan satışlardan memnun olduklarını ifade eden Ateş, ”Ancak son 2 gündür deniz sıcaklığının biraz yükselmesiyle palamut ve hamside çok küçük oranda azalma oldu” dedi.    
   
Ateş, bu tür balıklarda azalma olmasına karşın fiyatlarda çok fark olmadığını dile getirerek, palamutun iki gün önce 10 TL’den, bugün de 12,5-20 TL’den alıcı bulduğunu ve havanın serinlemesiyle yine palamut ve hamsi oranında artış olacağını vurguladı.      

Kumkapı Balık Hali esnafı Sinan Sarıyaprak da şu anda balık oranından memnun olduklarını belirterek, ”Şu anda fiyatlar da balık oranı da çok iyi. Fiyatlar av sezonu öncesiyle yarı yarıya fark etti ama yasak bitti biteli rakamlar bir çıkıyor, bir düşüyor şu an tam yerine oturmadı” dedi.      

Balık fiyatlarının tahminen 15-20 günde ortalama bir rakama ulaşacağını aktaran Sarıyaprak, av yasağının kalkmasıyla vatandaşın ilgisinin de çok yükseldiğini söyledi.      

Sarıyaprak, ”Aşırı bir iş yoğunluğu var. Neredeyse satışlar yüzde yüz arttı” şeklinde konuştu.       

Balık halinde tezgâhlarda satışa sunulan istavrit kilosu 5 liradan, palamut ise büyüklüğüne göre tanesi 12,5 ile 20 lira fiyat aralığında alıcı buluyor.

İstanbul’da tezgahlarda satılan balıkların bazılarının fiyatları şöyle:
        
         CİNSİ (KG)        EN DÜŞÜK (TL)     EN YÜKSEK (TL)
         ———         ————-     ————–
         Palamut (tane)       12,5               20
         Mezgit               10                 15
         İstavrit             5                  10
         Barbunya             20                 50
         Somon                15                 25
         Levrek               15                 30
         Çupra                15                 30

Ntvmsnbc