Faturasız Hat Kullananlara Müjde

Reel Sektör
Operatörler kontörlü mobil hat sahiplerinin de internete girdiklerinde yüzde 25 yerine faturalı hattı olanlar gibi yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ödemesi için Maliye Bakanlığı ile görüşüyor. 45 milyon ...
EMOJİLE

Operatörler kontörlü mobil hat sahiplerinin de internete girdiklerinde yüzde 25 yerine faturalı hattı olanlar gibi yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ödemesi için Maliye Bakanlığı ile görüşüyor.

45 milyon ön ödemeli cep telefonu abonesine internette indirim umudu doğdu. GSM’de ön ödemeli hat kullanan 40-45 milyon dolayında abone, internete girdiklerinde yüzde 5 yerine, yüzde 25 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ödüyor. Sorunun çözümü için harekete geçen GSM şirketlerinin yetkilileri, yaptıkları açıklamada Maliye Bakanlığı’na ‘Mahsuplaşma’ önerisi götürdüklerini, bakanlığın ise yalnızca data erişimini öngören hazır kartları gündeme getirdiğini kaydetti. Hükümet, 2009 yılı başında kablolu ve kablosuz internette (data), vergi oranlarını yüzde 15’ten yüzde 5’e çekti. Bu oran cepten internete bağlantıda yüzde 25’ten yüzde 5’e düştü. Ancak karar, ön ödemeli hat kullanan 40-45 milyon aboneyi teğet geçti.

Habertürk