Dolar düştü benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelecek mi

Reel Sektör
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını sabit tutması, ABD Merkez Bankası’nın 2019’da daha az faiz yapacağı beklentisi sonucu dolar kurundaki düşüş devam ediyor. Dolar kuru haftayı 5.26 TL...
EMOJİLE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını sabit tutması, ABD Merkez Bankası’nın 2019’da daha az faiz yapacağı beklentisi sonucu dolar kurundaki düşüş devam ediyor. Dolar kuru haftayı 5.26 TL’de kapatırken bu düşüş sayesinde benzin fiyatlarında indirim bekleniyor. Motorinin fiyatında ise bir değişikliğin olmayacağı belirtiliyor.

Türkiye’de, benzin ve motorinde pompaya yansıtılacak fiyatları Dolar kurunun güncel fiyatı, uluslar arası piyasalardaki benzin ve mazot fiyatlarındaki değişiklik ve Brent petrolün güncel fiyatı belirlerken düşen dolar kuru üzerinden benzin fiyatında indirime gidilecek.

BENZİN FİYATINDA EN AZ 10 KURUŞ İNDİRİM

Dolar kurunun düşüşüne brent petrol fiyatları destek vermemedi. Bu sebeple benzin fiyatlarında indirimin çok fazla olmaması beklenirken mazotun fiyatında bir değişiklik olmayacak.

Benzinli araç sahiplerinin merakla beklediği indirimin Salı gecesi gerçekleşmesi beklenirken indirimin en az 10 kuruş olacağı tahmin ediliyor. 

Mazotun istanbul’da güncel litre fiyatı 6.05 TL iken benzin litresi şuanda 6.20 TL’den pompaya yansıtılıyor. indirim sonrası benzinin litre fiyatı en az 6.10 TL’ye kadar düşmesi beklenirken mazot ve benzin fiyatları neredeyse birbirine eşit durumuna gelecek.

 

 

Kaynak: Milli Gazete